POJAVILA SE DŽINOVSKA ZMIJA U LOZNICI: Pogledajte samo odakle je ispuzila (VIDEO)
Zmija, Foto: TWITTER/PRINTSCREEN/@COVEK_JEDAN

UŽAS

POJAVILA SE DŽINOVSKA ZMIJA U LOZNICI: Pogledajte samo odakle je ispuzila (VIDEO)

Jedna od čestih nedoumica je i kako razlikovati otrovnicu od neotrovne vrste

Objavljeno:

Na društvenim mrežama pojavio se snimak zmije dugačke nekoliko metara nepoznatog porekla. Ona je, navodno, ispuzala iz kontejnera na stovarištu jedne lozničke firme i uputila se prema reci Štiri.

"Sad mi pričaju zaposleni u kineskoj firmi Mint iz Loznice da je u kontejneru sa robom stigla zmija duga nekoliko metara, koja je usled izostanka bilo kakve reakcije otišla ka reci Štiri, i sad otprilike ništa čekamo koga će prvo da pojede!", glasio je komentar uz objavu snimka. Pojedini korisnici nisu bili uplašeni, tvrdeći da nije otrovnica u pitanju, dok su neki čak zbijali šale.

Sam početak leta i dolazak visokih temperatura donosi i povećan broj zmija. Zmije koje se zateknu u urbanim sredinama uglavnom nisu ni otrovne ni opasne po čoveka, ali je uprkos tome potrebna dodatna opreznost.

Jedna od čestih nedoumica je i kako razlikovati otrovnicu od neotrovne vrste, odnosno kad smo u opasnosti, a kada nema mesta panici? Prema rečima zmijlovca Vladice Stankovića, karakteristike na telu zmije dosta mogu u tome pomoći.

"Otrovne zmije imaju rog na glavi, dosta su kratke, najviše 70-80 centimetara, šare im idu u "cik-cak", zdepaste su i imaju takozvane 'mačkaste' oči. S druge strane, neotrovne zmije su dosta duže, mogu da narastu i preko dva metra i imaju okrugle zenice, poput naših. Jedina za koju ljudi nikada nisu sigurni da li je otrovna ili ne jeste smukulja, koja dosta podseća na šarku, a u stvari je bezopasna", tvrdi Vladica.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.