PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U 35 GRADOVA: Poplave napravile katastrofu, voda odnela most kod Kraljeva! (VIDEO)
Poplave, Foto: Printscreen RTS, Printscreen Instagram/192_rs

KATASTROFA

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U 35 GRADOVA: Poplave napravile katastrofu, voda odnela most kod Kraljeva! (VIDEO)

Saobraćaj otežan zbog obilne kiše, mogući zastoji i prekidi

Objavljeno:

Ne prestaje borba sa izlivanjem reka i potoka i problemima koje donose bujice. Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije, a vanredna situacija proglašena je u 35 gradova i opština.

RHMZ je izdao upozorenje zbog obilnih padavina, u Borskom okrugu se očekuje i više od 60 mm kiše.

7.20 - Saobraćaj otežan zbog obilne kiše, mogući zastoji i prekidi

Vanredni zastoji i prekidi saobraćaja mogući su danas zbog obilnih kiša, posebno u drugom delu dana kada su zbog završetka radne sedmice veće gužve na putevima, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Otežan saobraćaj zbog obilne kiše očekuje se na istoku, u centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije, pa je u tim delovima zemlje na putevima kroz stene i klisure povećan rizik od odrona i bujičnih izlivanja vode, upozorio je AMSS.

I pored neprekidnog rada putara i slabije kiše na severu, u centralnoj i zapadnoj Srbiji na manjem broj lokalnih puteva na području Kraljeva, Čačka, Jagodine i Trstenika saobraćaj je i dalje otežan ili je u prekidu.

Neprohodni su putevi Rekovac - Trstenik i Mrčajevci - Kraljevo kod mesta Adrani gde je saobraćaj usmeren na obilazne puteve preko sela Miloča i Sirča, a saobraćaj je uspostavljen na putevima kod Kaone, Vrdila, Drakčića, Roćevića, Stanova i Velikog Polja, ali je potrebna sporija vožnja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja na izlazu iz zemlje na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlaz iz Srbije na Kelebiji tri sata, a na Batrovcima i Horgošu šest sati, dodao je AMSS u saopštenju.

7.10 - Voda odnela most u mestu Adrani kod Kraljeva, u prekidu saobraćaj do Čačka

Zbog obilnih padavina došlo je do izlivanja potoka Musača, u mestu Adrani. Nekoliko kuća je pod vodom, a voda je odnela i most na regionalnom putu, zbog čega je u prekidu saobraćaj između Kraljeva i Čačka, piše RTS.

U prekidu je i saobraćaj preko Oplanića, pa se sada do Čačka ne može nikako. Saobraćaj se iz Kraljeva ka Čačku preusmerava preko Vitanovca, Gruže, Knića i Mrčajevaca.

U Jagodini reka Belica dostigla je kritičan nivo. Dva gradska mosta zatvorena su za saobraćaj i utvrđena bedemima. U Kragujevcu usled velike kiše poplavljen je podrum hiruškog bloka Urgentnog Klinickog centra, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.

Voda je poplavila i pedesetak dvorišta. Zbog obilnih padavina došlo je do odrona kamena na putu ka Višegradu kod tunela Šargan.

Putevi Rekovac-Trstenik i Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Adrani, ovog jutra su neprohodni zbog velike količine padavina. Obilaznim opštinskim putem preko sela Miloča i Sirča stiže se do Kraljeva.

00:19

Poplave u Beogradu

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.