RHMZ IZDAO NAJNOVIJU PROGNOZU: Sutra će ovi delovi SRBIJE biti na UDARU
Poplave / ilustracija, Foto: MUP

ima li kraja?

RHMZ IZDAO NAJNOVIJU PROGNOZU: Sutra će ovi delovi SRBIJE biti na UDARU

U Srbiji je zbog poplava proglašena vanredna situacija u 35 gradova i opština

Objavljeno:

Obilne kiše već nekoliko dana izazivaju probleme širom Srbije, a ako je suditi po najavi RHMZ, pljuskovi neće prestati bar još dva dana.

- Danas posle podne, uveče i noću obilna kiša - u krajevima južno od Save i Dunava, na području Beograda, kao i na jugu Banata ponegde će pasti od 30 do 50 mm, lokalno i više - stoji u najavi.

Meteorolozi prognoziraju da će se padavine nastaviti i narednih dana.

- Sutra (16.06.) se intenzivne padavine očekuju u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji (20 do 40 mm), naročito u prvom delu dana, dok se najviše kiše prognozira za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji (preko 60 mm). U subotu (17.06.) u većini krajeva značajno slablјenje padavina, osim na istoku zemlјe, gde se očekuje više od 30 mm za 24 sata - precizirali su iz RHMZ.

poplave u Kosjeriću
poplave u Kosjerićufoto: RINA

Na Mlavi, Peku i Crnom Timoku vodostaji će se naredna dva dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava. Narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka.

U Srbiji je zbog poplava proglašena vanredna situacija u 35 gradova i opština.

Pripadnici MUP-a će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vršiti crpljenje vode po pozivu građana.

Vanredna situacija na snazi je u 35 gradova i opština i to za celu teritoriju gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opštine Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa i Kuršumlija i deo teritorija grada Šapca i Užica i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

Bonus video:

00:19

Poplave u Beogradu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.