SLOBODA I VOJIN VOZE NAJNOVIJU MAZDINU MAŠINU: Opremljena je NAJSAVREMENIJOM tehnologijom
Foto: Promo

savršena je

SLOBODA I VOJIN VOZE NAJNOVIJU MAZDINU MAŠINU: Opremljena je NAJSAVREMENIJOM tehnologijom

Najnoviji model Mazde proizvod je svega na čemu je Mazda radila poslednjih 100 godina

Objavljeno:

Ukoliko tragate za porodičnim automobilom koji pršti od luksuza i elegancije, a uz to ima i neverovatno jak motor, na pravom ste mestu! Predstavljamo vam potpuno novu Mazdu CX-60.

Mazda CX-60 je najveći i najsnažniji automobil koji je Mazda ikada proizvela i predstavlja prvu Mazdinu potpuno hibridnu plug-in tehnologiju na evropskom tržištu SUV vozila kao i najsnažniji 3.3 litarski dizelski motor u Mazdinoj istoriji.

Dokazujući Mazdinu posvećenost pristupu održive mobilnosti koji uključuje više rešenja i važnost pravog rešenja u pravom trenutku, Mazda CX-60 ispunjava rastuće potrebe ovog segmenta širom ponudom SUV vozila koja objedinjuju najnovije ekološke performanse s užitkom vožnje koji je svojstven svakom Mazdinom vozilu.

Mazda
foto: Promo

Najnoviji model Mazde proizvod je svega na čemu je Mazda radila poslednjih 100 godina, od vrhunskog izgleda i spoljašnjeg i unutrašnjeg dela automobila, do najprofinjenijeg japanskog majstorstva izrade, najnovijih inovacija tehnologija koje su tu da olakšaju vozaču i vodećih svetskih pogonskih sklopova.

Mazda
foto: Promo

Elegantan dizajn unutrašnjosti vrhunskog kvaliteta mešavina je različitih materijala i tekstura kao što je javorovo drvo, Nappa koža, unikatno obrađena japanska tkanina, kromirani detalji i posebno detaljni prošivi na instrumentnoj ploči. Mazdin revolucionarni sastav personalizacije vozača prepoznaje osobu na vozačevom mestu i automatski podešava okruženje – položaj sedišta, volana, retrovizora, Head-up zaslon, pa čak i podešavanja zvuka i kontrole klima-uređaja – kako bi odgovaralo telesnoj građi, ali i željama vozača.

Mazda CX-60 PHEV nudi ukupnu snagu od 327 KS/241 kW i velik okretni moment od 500 Nm, što ovo vozilo čini najsnažnijim vozilom koje je Mazda ikad proizvela. Uz to dolaze i izvanredne ekološke karakteristike: WLTP potrošnja goriva iznosi samo 1,5 l/100 km, a WLTP kombinirane emisije CO2 samo 33 g/km. Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV omogućuje 60 km vožnje isključivo na električni pogon uz brzinu vozila do 100 km/h što je idealno za gradske potrebe. Potpuno novi dizelski pogonski sklop nudi se s izborom dve izlazne snage – 200 KS/147 kW s pogonom na zadnje točkove pruža prosečnu WLTP potrošnju goriva od samo 4,9 l/100 km i emisiju CO2 od samo 127 g/km i 254 KS/187 kW s Mazdinim i-Activ AWD (pogon na sva četiri točka) uz WLTP prosečnu potrošnju goriva od samo 5,3 l/100 km i emisiju CO2 od samo 137 g/km.

Mazda
foto: Promo

Što se tiče opreme, može se birati između četiri paketa opreme:

Osnovni paket - Prime-line

Srednji paket - Exclusive-line

Visoki paketi opreme -Takumi i Homura.

Svi paketi opreme imaju dvozonski automatski klima-uređaj, središnji TFT zaslon osetljiv na dodir od 12 inča, DAB radio uređaj, sastave Wireless Apple CarPlay i Android Auto, satelitsku navigaciju i tempomat. Uz srednji i više pakete opreme mogu se odabrati i razni opcijski paketi: Podrška vozaču, Praktičnost i ozvučenje, Panoramski krovni otvor i Udobnost (Driver Assistance, Convenience & Sound, Panoramic sunroof and Comfort).

Maksimalne ocene

Potpuno nova Mazda CX-60 dobila je maksimalnu ocenu od pet zvezdica od strane Euro NCAP-a u njegovoj poslednjoj seriji testova i to 91% u kategoriji zaštite dece odnosno 88% bodova u zaštiti odraslih putnika. Ostvaren je i impresivan rezultat od 89% u kategoriji za nezaštićene učesnike u saobraćaju.

Novost u Mazdi je i da sada svaki kupac nove Mazde CX-60, ali i ostalih Mazdinih modela, dobija tvorničko jamstvo od 6 godina ili do 150.000 kilometara. Sada kada znate da ste u potpunosti zaštićeni od neočekivanih situacija, još ćete se više moći usredsrediti na užitak u vožnji.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković voze Mazdu CX-60

Poznati glumački par, Sloboda i Vojin, još od ranije su ljubitelji Mazde, pa je tako Sloboda vozila Mazdu CX-30, a Vojin Mazdu CX-5. S obzirom na to da je upravo Mazda ove godine predstavila svoju najluksuzniju SUV Mazdu CX-60, pala je odluka da baš ona postane novi član njihove porodice.

1 / 13 Foto: Promo

"Jako nam je drago da smo se povezali sa Mazdom jer nam je ona prvi izbor već godinama. Kada smo videli da stiže Mazda CX-60, jako nam se svideo dizajn automobila i jedva smo čekali da ga vidimo uživo. Otpočetka smo ciljali na snažniji motor jer uživamo u automobilima koji pružaju takve performanse. Kada se vozimo, osećamo se moćno i sigurno, a auto nam i veličinom savršeno odgovara jer imamo mesta za celu porodicu, čak i na dužim putovanjima.", rekli su Boba i Vojin prilikom preuzimanja automobila.

Glumački par je 'merkao' Mazdu CX-60 otkada su je Japanci prvi put najavili i znali su da bi to mogao da bude njihov konačan izbor jer se taj model sa svim performansama i luksuzom koji nudi savršeno uklapa u njihov životni stil i zadovoljava sve njihove potrebe.

Sloboda i Vojin su se odlučili za auto pogonjen Mazdinim najsnažnijim dizel motorom sa 254 KS, pogonom na sve točkove i 8-stepenim automatskim menjačem, kao i za najopremljeniju verziju Takumi sa svim opcionim paketima. Auto je opremljen svim mogućim bezbednosnim sistemima pa glumački par može da bude siguran da će im vožnja biti sigurna i udobna dok istovremeno mogu da uživaju u Bose sound sistemu, navigaciji, projekcionom head-up displeju, adaptivnom tempomatu, pametnom ključu, sistemu personalizacije vozača koji vas prepoznaje i automatski podešava upravljač, retrovizore i klimu prema vašim preferencijama, električnom otvaranju prtljažnika i još mnogo toga.

Uz Mazdine opcione pakete opreme ni jedna želja ne ostaje neispunjena.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.