LEPOJ BORKI SE POGORŠALO STANJE: Već 3 godine se bori sa OPAKOM BOLEŠĆU, sada svi moramo da joj POMOGNEMO
Borka Stefanović, Foto: Facebook Borka Stefanović

VAŽNO!

LEPOJ BORKI SE POGORŠALO STANJE: Već 3 godine se bori sa OPAKOM BOLEŠĆU, sada svi moramo da joj POMOGNEMO

Ovoj prelepoj ženi iz Vranja život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi

Objavljeno:

Borka Stefanović je sa 35 godina saznala da ima karcinom, a zaprošena je dana kada je čula da su prisutne i metastaze. Kasnije, lekari su morali da uklone i jajnike pored hemioterapija. Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja, čiji je Borka član, objavilo je da je njeno stanje pogoršano.

- Poslednji meseci za sve nas u udruženju su jako teški. Našoj mladoj i plemenitoj Borki zdravstveno stanje se pogoršalo, a naše misli i želje usmerene su na njeno ozdravljenje. Molimo se za nju, a ova poruka proistekla je iz naše velike ljubavi prema Borki - naveli su oni uz emotivnu poruku posvećenoj njihovoj hrabroj članici, koju prenosimo u celosti:

"Borka, hrabra dušo, s tobom je u mislima svako

Dok čekaš lečenje od nas daleko.

Promene tvoje izazivaju brige i tugu,

Ali udruženje je tu, pruža ti podršku svu.

Nemoj gubiti nadu!!!

Tvojom snagom i našom ljubavlju,

Dobićeš i ovu bitku.

Jer ti si borac, a mi tvoj oslonac.

Deo svog života svako od nas dao bi

Da te zdravu i veselu ponovo vidi.

Neka lečenje bude blagoslov i nada,

Pronaći ćeš put ka ozdravljenju s neizmernom ljubavlju.

Borka, znaš da nisi sama u ovoj borbi.

Nikad ne gubi veru, jer ljubav je najjača sila na svetu,

I mi, udruženje, dajemo sve od sebe da ti pomognemo u letu.

Borka, hrabra dušo, neka ti ozdravljenje stigne što pre,

Lek je tu nadohvat ruke.

Neka tvoj osmeh ponovo zasija,

Mi smo uz tebe u mislima i molitvama svakog dana."

Podsetimo, ovoj prelepoj ženi iz Vranja život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi. Prva operacija protekla je uredno, ali čim se vratila u svakodnevnicu stiže novi šok. Ono što tada nije znala, jeste da je bolnicu napustila samo na kratko. Nalaz biopsije stiže, sa dijagnozom C 50.9: maligni tumor, karcinom desne dojke.

Zbog pandemije Borka ne može da bude operisana ni u Beogradu ni u Nišu. Rečeno joj je da nije hitan slučaj. Operacijom u Vranju, 18. decembra 2020. godine uklonjena joj je desna dojka. Delovalo je da je ovaj ružan san gotov, i to je prihvatila mirno, koliko je bilo moguće. Košmar se, međutim, nastavlja nepunu godinu kasnije, kada u oktobru 2021. godine saznaje za metastatske promene na jetri, pršljenu, ramenu, butnoj kosti.

- Pamtim da sam tog dana pustila sve sačuvane suze, na putu od Niša do Vranja. A onda mi je taj dan postao i najlepši mogući. Moj dečko, koji je mogao da ode u svakom trenutku, zaprosio me je - ispričala je Borka Stefanović za eKliniku.

"Neću roditi dete, a tako volim decu…"

U novembru prošle godine počela je sa hemioterapijama. Njena divna, plava, tek sređena kosa posle velikih izazova, opada. Vene pucaju. Neki ljudi odlaze, ali u njen stižu neki novi koji će joj, sigurna je, biti prijatelji za ceo život. Na jednom od konzilijuma novi šok. Lekari kažu da je između hemioterapija neophodno i uklanjanje jajnika.

"Neću roditi dete, a tako ih volim, tako volim decu!"

I sa tim je hrabra, večito nasmejana i pozitivna, morala da se suoči. Ipak, svetlo na kraju tunela ali i ozbiljna životna lekcija ne samo za nju već i za sve nas jeste podrška njenog partnera, koja joj je u tom trenutku značila više od bilo čega drugog.

Borki možemo pomoći uplatom na njen račun u OTP banci:

Broj računa: 325-9300700598140-14

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.