MLADI VEROUČITELJ DOBIO PRIZNANJE ZA SVOJ RAD: Izuzetan doprinos Dragačevu!
Darko Stevanović, Foto: RINA

prave vrednosti

MLADI VEROUČITELJ DOBIO PRIZNANJE ZA SVOJ RAD: Izuzetan doprinos Dragačevu!

Dan opštine je dan kad se sumiraju postignuti rezulati i dodeljuju nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima

Objavljeno:

Kada je odlučio da se nakon studija u Beogradu vrati u svoje rodno Dragačevo, mladi veročitelj Darko Stevanović želeo je da njegovu nastavu prihvati što više mališana, da se nauče životu i pravim vrednostima. Da je u tome i te kako uspeo pokazuje i priznanje dodeljeno na Dan opštine Lučani za izuzetne rezultate postignute u oblasti verskog obrazovanja mladih.

"Ovim priznanjem dobio sam motivaciju da nastavim da radim još aktivnije sa svojim učenicima i da razvijam ljubav prema svom poslu koja je svake godine sve veća i veća, daje mi podstrek za nove ideje koje ću realizovati u toku naredne škole godine i što se tiče Verske nastave, ali i Liturgijske sekcije što je jedan poseban projekat u školu koji smo pokrenuli ove godine u saradnji sa učenicima, održali smo mnoge časove i debate, obišli mnoge manastire u Srbiji, nadam se da će ovo priznanje biti motivacija za još više takvih aktivnosti”, rekao je Darko Stevanović veroučitelju iz Guče.

1 / 3 Foto: RINA

Upravo dan 10. jun obeležava se u znak sećanja na najznačajniji istorijski događaj opštine Lučani koji se odigrao u vreme Drugog srpskog ustanka 1815. godine, nakon Bitke na Ljubiću kada je turska vojska doživela poraz u tom delu Dragačeva. Dan opštine je dan kad se sumiraju postignuti rezulati i dodeljuju nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima. Prema rečima, predsednika opštine, zadovoljni su prethodnom godinom zbog realizacije brojnih veoma važnih investicija.

"Uložili smo značajna sredstva novčana sredstva, odnosno 52 miliona dinara u završetak Sportske hale, 26 miliona uložili smo u rekonstrukciju vrtića u Guči, zatim 25 miliona u drugu fazu rekonstrukcije bazena u Guči koji će nadamo se početi sa radom do 20. jula, sada su radovi u trećoj fazi, možemo da se pohvalimo da ćemo prvi u ovom delu Srbije imati zatvoreni bazen gde ćemo moći da našim meštanima i turistima priredimo noćno kupanje", rekao je predsednik opštine Milivoje Dolović.

Ulaganja u putnu infrastrukturu iz budžeta lokalne samouprave bila su oko 110 miliona dinara, dok su ulaganja u poljoprivredu bila 55 miliona dinara kroz subvencije.

"Ono čime možemo da se pohvalimo jeste da imamo najveća izdavanja za podršku u rađanju, da dajemo 100 hiljada dinara za svaki novorođenče i to nas svrstava u red u tri lokalne samouprave u Republici Srbiji koje najviše daju. Jedva čekamo da se završi autoput iz pravca Pakovraća ka Požegi i da meštani Lučana konačno dobiju isključenje za autoput što nam stvara veliku šansu za razvitak privrede koja u ovom trenutku vrlo dobro funkcioniše", rekao je predsednik opštine Dolović.

Za izuzetne rezultate postignute u oblasti stočarstva značajno priznanje dobilo je poljoprivredno gazdinstvo braće Milana i Vasa Sedlarevića iz Dragačice. Prestižno priznanje dodeljeno je i Aleksandru Jevremoviću profesoru fizičke kulture iz Lučana, za izuzetne rezultate postignute u oblasti sportske kulture mladih.

01:05

NAJVEĆA NAGRADA JE BILA KOVERTA OD POLUPISMENOG ČOVEKA! Kusovac o suštini umetničkih dela: Imamo bolje nego što zaslužujemo!

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.