MIJA JE NAJDUGOVEČNIJI VLADAR U SRPSKIM SELIMA: Meštani ga biraju već čitavih 50 GODINA! (FOTO)
Mija, Foto: RINA

SVAKA ČAST

MIJA JE NAJDUGOVEČNIJI VLADAR U SRPSKIM SELIMA: Meštani ga biraju već čitavih 50 GODINA! (FOTO)

Po svojoj ljubavi prema crkvi i veri nadaleko je poznat

Objavljeno:

Miodrag Milivojević sa Jelove Gore čitavih pedeset godina nalazi se na mestu predsednika svoje mesne zajednice, jer ga na tu funkciju pola veka biraju meštani sela Gostinice. Njihov je predvodnik i borac koji rešava mnoge probleme, zato, kako kažu, ne žele da ga menjaju.

- Urađena je crkva , dalekovod , javna rasveta , naponska mreza izneta pored puta, napravio sam sedam metara širine mosta na gostinjičkoj reci. U školi ima oko 70 učenika, centralno grejanje, nova kupatila“, kaže za RINU Miodrag.

I dok je država selu podarila novu kuću znanja meštani su predvođeni Bogomoljcima Mijom i Milanom sagradili bogomolj u kojoj se uzdižu molitve Svetom Vladiki Nikolaju za svaku srpsku glavu i svaku stopu srpske zemlje.

- Otac mi je ostavio amanet da napravim crkvu , dosta dobrih i humanih ljudi je pomoglo da se ova bogomolja sagradi, česma je podignuta u čast svih Srba koji su stradali na Jelovoj Gori u prvom i drugom Svetskom ratu“, kaže Miodrag.

1 / 3 Foto: RINA

Upravo po svojoj ljubavi prema crkvi i veri nadaleko je poznat. Gotovo da nema svetinje u Srbiji u koju nije zakoračio na službu da se pomoli Bogu za svoje i tuđe zdravlje i napredak i tako radi od kako je saznao za sebe poučen očevim savetima.

- Otac je išao peške u crkvu osam kilometara, vodio je nas decu. Treba biti pošten i veran prema Bogu i narodu, da bude čestit da pomogne sebi i drugima pre svega da voli drzavu pa da bude bogomoljac, meni je otac govorio ‘poštuj svaku vlast i Bogu se moli za onoga koji vlada’ izbori su često i svako bira koga želi, a ko je zadovoljan ili nije - to je individualno“, kaže Miodrag kojeg od milošte zovu Mija Bogomoljac.

I mnogo je Mijo Bogomoljac kako kažu meštani uradio za svoj kraj, jedino do njegovog doma nije stigao asfalt, ali se nada da će do kraja svog vladanja ovim krajem i taj posao završiti.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media