JOŠ JEDNA TURA POMOĆI OD 5.000 DINARA: Objavljeni USLOVI, a ovo vam je potrebno od dokumentacije!
Šalter, Foto: Dado Đilas

saopšteno!

JOŠ JEDNA TURA POMOĆI OD 5.000 DINARA: Objavljeni USLOVI, a ovo vam je potrebno od dokumentacije!

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi

Objavljeno:

Uskoro stiže još 100.000 vaučera za odmor, a vrednost je i ovaj put 5.000 dinara. Početkom maja za samo jedan dan podeljeno je isto toliko vaučera, a dan više trebalo je i da se ista količina raspodeli u januaru. Tako je Vlada Srbije odlučila da još jednom podrži građane da letuju u svojoj zemlji i ponuvi opciju koju u Srbiji najviše koriste penzioneri, ali i mladi.

Država ponovo deli po 5.000 dinara za odmor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je preksinoć niz novih mera i novu pomoć države među kojima su i novi vaučeri za odmor. Još 100.000 vaučera od po 5.000 dinara biće uskoro dostupni. Kada tačno još nije precizirano, ali ako ne vrlo brzo brzo, što nije isključeno, onda sigurno u narednom periodu.

- Još 100.000 vaučera na po 5.000 dinara je spremno i bićemo spremni na još 100.000 vaučera. Želimo da zamolimo ljude, da i leto i zimu provedu u Srbiji, rekao je predsednik.

Vaučeri za odmor: Ko sve ima pravo?

Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana, a među njima su i stari i mladi. najčešće su to penzioneri, a od mesta na kojima najviše koriste vaučere su najčešće banje i planine.

penzioneri

nezaposleni

korisnici posebne naknade

prava na negu drugog lica

radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara

ratni vojni invalidi

nosioci poljoprivrednog gazdinstva

studenti

Novi vaučeri za odmor: Nekoliko uslova

Uslovi za prijavljivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Vaučeri za odmor se mogu koristiti:

za usluge smeštaja

u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera

u trajanju od najmanje pet noćenja

Vaučeri za odmor: Koja dokumenta su obavezna?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG).

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

02:07

PONOVO NISMO PITANI ZA MIŠLJENJE I STAVLJENI SMO PRED SVRŠEN ČIN Šćepanović: Ovo neće značajno uticati na budžet prosvetara

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media