JAK GRAD "RAZLUPAO" NEKOLIKO SELA KOD NOVE VAROŠI, SAOBRAĆAJ PARALISAN: Zabelelo se usred JUNA kao da je JANUAR!
Nevreme u Novoj Varoši, Foto: RINA

PRAVA APOKALIPSA

JAK GRAD "RAZLUPAO" NEKOLIKO SELA KOD NOVE VAROŠI, SAOBRAĆAJ PARALISAN: Zabelelo se usred JUNA kao da je JANUAR!

Jak grad i obilna kiša u selima na ovom području napravili su ogromnu štetu i na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi

Objavljeno:

Jako nevreme praćeno krupnim gradom pogodilo je teritoriju opštine Nova Varoš. Za samo nekoliko minuta čitavo područje potpuno se zabelelo usred juna, a velika količina leda zadržala se i na magistralnom putu.

- Odjednom je počelo da sipa, grad veličina većeg lešnika. Prava apoklapisa na putu. Ja sam sa svojim vozilom uspeo nekako da nastavim put, ali nekoliko šlepera zaustavilo se sa strane jer nisu mogli da voze po takvom nevremenu, kaže za vozač Ivan Pantić koji se zatekao na licu mesta.

Jak grad i obilna kiša u selima na ovom području napravili su ogromnu štetu i na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi. Najviše pogođena mesta su Rutoši, Vraneša, Radojina, Burađa i Negbina.

- Duša me zabolela kada sam video kako lupa, lomilo je sve pred sobom. Molili smo se samo da nam ne slomi crep na kući. Uništena nam je letina i poljoprivredni usevi za ovu godinu. Šteta je ogromna, rekao je Bojan Vranić i novovaroškog sela Vraneša.

1 / 4 Foto: RINA

Nova Varoš je još samo jedna od opština u nizu koja je ovog juna pogođena nevremenom. Za sada je zbog elementarnih nepogoda vanredna situacija proglašena na delovima teritorije Ivanjica, Lučani, Požega, Priboj i Užice.

Bonus video:

02:28

Silovito nevreme pogodilo Ivanjicu, odneti putevi, meštani potpuno odsečeni od sveta

(Espreso/ RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media