Međunarodni dan deteta se obeleža 1. juna skoro VEK - treba skrenuti pažnju javnosti na OBAVEZE DRUŠTVA PREMA DECI
Radionice sa decom, Foto: Sremska Mitrovica živi

RADIONICE SA DECOM

Međunarodni dan deteta se obeleža 1. juna skoro VEK - treba skrenuti pažnju javnosti na OBAVEZE DRUŠTVA PREMA DECI

Ovi mališani su uživali u ovim kreativnim radionicama i delovali su kao tim

Objavljeno:

Ovaj praznik se pogotovo odnosi na zaštitu dece, da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci i na probleme s kojima se deca susreću.

Međunarodni dan dece, 1. jun, koji je prvi put proglašen 1925. godine u Ženevi, na prvoj Svetskoj konferenciji o dobrobiti dece, zvanično je usvojen u međunarodnoj zajednici 1950. godine, i od tada se obeležava u mnogim zemljama, uključujući i Republiku Srbiju, navodi se na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Ovaj praznik se pogotovo odnosi na zaštitu dece, da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci i na probleme s kojima se deca susreću. I nije samo 1. jun praznik dece, već svaki dan, a kako drugačije obeležiti nego igrom i lepim i kreativnim aktivnostima za najmlađe.

1 / 8 Foto: Sremska Mitrovica živi

“Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, koji se obeležava 1. juna zajedno u saradnji sa učiteljicom Milom Pavlović i OŠ “Boško Palkovljević Pinki” i decom njenog odeljenja zajedno smo u School&School organizovali pet različitih radionica. To su: programiranje, fashion desing, šik frizura, frizeraj, cooking i Italija. Tako da je, deca su mogla da biraju zapravo u kojoj će radionici učestvovati. Ideja je da pratimo njihova interesovanja i njihove talente i da ih usmeravamo u tom pravcu u smislu da dalje negujemo i čuvamo te njihove talente da se ispuni njihov potpuni intelektualni i emocionalni potencijal”, izjavila je za Sremska Mitrovica živi, Ana Korać Laćarac iz Obrazovnog centra School&School.

Ovi mališani su uživali u ovim kreativnim radionicama i delovali su kao tim. Zajedništvo razvija empatiju, a Ana o tome kaže: “Posebno danas je vrlo bitno da čujemo decu, da ih saslušamo i mislim da svi mi koji se bavimo decom treba da vodimo računa o empatiji, odnosno da učimo decu da poštuju pre svega sebe, a naravno samim tim i sve druge oko sebe”.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.