Državne školske prvakinje u basketu 3x3 dolaze iz Sremske Mitrovice:U AVGUSTU PUTUJU U BRAZIL NA SVETSKO TAKMIČENJE
Državne školske prvakinje, Foto: Sirmiuminfo Web Portal

ponos grada!

Državne školske prvakinje u basketu 3x3 dolaze iz Sremske Mitrovice:U AVGUSTU PUTUJU U BRAZIL NA SVETSKO TAKMIČENJE

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo se tom prilikom zahvalio devojčicama na trudu, ali i timu saradnika i školi, a posebno roditeljima, bez čije podrške ovakvi uspesi ne bi bilo moguće

Objavljeno:

Irina, Teodora, Nikolina i Anja iz Sremske Mitrovice kao školske državne prvakinje u basketu 3x3 predstavljaju Srbiju na svetskom prvenstvu u Rio de Ženeiru.

Za učenice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice upriličen je svečani prijem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici kod gradonačelnice Svetlane Milovanović, koja ih je dočekala sa saradnicima, povodom plasmana na svetsko prvenstvo u basketu 3x3 u kategoriji učenika. Devojčice Irina Andrijašević, Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković će predstavljati Srbiju na Školarijadi koja se održava u Rio de Žaneiru od 19. do 27. avgusta, a na ovo prestižno takmičenje su se plasirale zahvaljujući tome što su postale državne prvakinje. Sve četiri devojčice su i članice Ženskog košarkaškog kluba „Srem“, a Grad im je ovom prilikom obezbedio novu sportsku opremu.

1 / 5 Foto: Sirmiuminfo Web Portal

“Velika nam je čast što smo dobile priliku da učestvujemo na tako velikom takmičenju i što ćemo predstavljati našu školu i našu zemlju. Spremale smo se timski u klubu, niko nije znao da ćemo proći na državnom takmičenju, ali smo na njega otišle sa stavom da ćemo pobediti”, rekla je Irina Andrijašević, mlada košarkašica, dok njega saigračica Teodora Milošević dodaje “Košarkom se bavim šest godina i bilo je teško doći do ovakvog uspeha. U prvim danima kada smo osvojile državno prvenstvo, svi su nam čestitali, čak su nas ljudi zaustavljali i na ulici. Pripremale smo se dugo i veoma nam je važno da se predstavimo u Brazilu”.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo se tom prilikom zahvalio devojčicama na trudu, ali i timu saradnika i školi, a posebno roditeljima, bez čije podrške ovakvi uspesi ne bi bilo moguće: “Ovo nije prvi put da učenici „Zmajeve“ škole izbore učešće na ovako jednom prestižnom takmičenju. U doba korone odbojkašice su takođe ostvarile veliki uspeh i plasirale se na svetsko, školsko prvenstvo, koje se zbog poznatih razloga nije održalo. U svakom slučaju, ponavlja se uspeh ove škole. Košarka je trofejni sport, koji je popularan u Srbiji i basket 3x3 na malom prostoru zahteva visok nivo koncentracije, brzinu reagovanja i naravno fizičku spremu. Ja sam siguran da će učenice i njihov nastavnik da nas prezentuju dostojno” izjavio je Ševo.

Predrag Šoškić, stručni saradnik u Savezu za školski sport Srbije izrazio izuzetnu čast i zadovoljstvo što se nalazi u Sremskoj Mitrovici, povodom ovakvog uspeha, pa je dodao da poznajući rad nastavnika Kozeljca sa devojčicama može rezultirati sjajnim plasmanom i na predstojećem takmičenju.

(Espreso/M novine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.