"DA NJIHOVA LICA OSTANU ZAUVEK UPAMĆENA": Počelo oslikavanje MURALA za tragično nastradale u Duboni! (FOTO)
Murali za nastradale, Foto: RINA

biće postavljena i spomen ploča

"DA NJIHOVA LICA OSTANU ZAUVEK UPAMĆENA": Počelo oslikavanje MURALA za tragično nastradale u Duboni! (FOTO)

Osim murala u znak večnog sećanja na tragično nastradale biće postavljena i spomen ploča, upravo u neposrednoj blizini klupice kod koje su upucani

Objavljeno:

Meštani sela Dubona kod Mladenovca gde je U.B. započeo svoj krvavi pir još uvek ne mogu da se oporave od tragedije koja je zadesila njihovo mesto. Ubijeno je troje mladih, a nekoliko njih teško ranjeno. Nepun mesec dana kasnije od svirepog zločina žitelji su se organizovali kako bi u čast prerano nastradalih komšija oslikali mural u Duboni.

- Biće oslikan mural dimenzija 6x4 metra, to je oko 25 kvadrata zida. Na njemu će biti lica mladića i devojke koji su upucani na klupici, Milan, Kristina i Dalibor. Radićemo dve do tri nedelje vikendom i takav je dogovor sa ljudima koji su me angažovali. Želimo da njihova nedužna lica ostanu zauvek upamćena - kazao je za agenciju RINA, slikar Ognjen Kostić.

Dubona
foto: RINA

Osim murala u znak večnog sećanja na tragično nastradale biće postavljena i spomen ploča, upravo u neposrednoj blizini klupice kod koje su upucani.

Dubona
foto: RINA

- Svake večeri sedeli su tu i družili se, do kasno u noć i uvek su bili veseli i nasmejani. Naišao je Uroš i pucao iz blizine, a kada je čuo da i dalje vrište, preskočio je ogradu i ponovo pucao u njih, da bude siguran da ih je ubio. To veče Kristina, Milan i Dalibor su ubijeni, a Ivan, Nevena i još nekoliko devojaka su radnjeni. To je zauvek promenilo sudbinu našeg sela, više nikad ništa neće biti isto, kaže meštanin Stefan, jedan od organizatora oslikavanja murala.

Bonus video:

01:55

Meštanin sela Dubona

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.