MEŠTANI NA KABLARU POSLE 3 DANA PONOVO DOBILI STRUJU! U dva grada borba i dalje traje
ilustracija, Foto: RINA

JAVLJENO JE

MEŠTANI NA KABLARU POSLE 3 DANA PONOVO DOBILI STRUJU! U dva grada borba i dalje traje

Jako nevreme veliku materijalnu štetu pričinilo je na putnoj infrastrukturi i voćnjacima.

Objavljeno:

Olujno nevreme koje je pogodilo sela na planini Kablar kod Čačka izazvalo je kolaps na elektro mreži, pa su stanovnici duže od 48 sati bili bez struje. Nakon skoro tri čitava dana električna energija ponovo je stigla u njihove domove.

- Radnici iz Elektrodistribuije su sve vreme bili na terenu, kako bi locirali a zatim i sanirali kvar. Naša mreža inače je u jako lošem stanju, sa svakim nevremenom dešava se slična situacija. Nadamo se da će ona biti obnovljena, kako se sa svakom jačom kišom i vetrom ne bi dešavalo da ostanemo bez struje, rekao je za RINU meštanin iz sela Vrnčani Dragomir Kandić.

Tokom lociranja i saniranja kvara na električnoj mreži, jedan radnik Elektrodistribucije upao je u reku Zapadnu Moravu, ali na svu sreću prošao je sa lakšim telesnim povredama.

Jako nevreme veliku materijalnu štetu pričinilo je na putnoj infrastrukturi i voćnjacima.

Najgore su prošla sela Vrnčani, Jančići i Rošci gde su u pojedinim voćnjacima ostala samo stabla a u malinjacima samo direci, tako da je za neke sezona branja malina gotova, i to pre početka.

Sa posledicama nevremena i dalje se bore Užičani i Požežani, a na teritoriji nekoliko mesnih zajednica u ovim lokalnim samoupravama proglašena je vanredna situacija.

Zbog izlivanja bujičnog potoka u selu Karan kod Užica došlo je do velikog oštećenja putnih pravaca, a oštećena su i tri mosta.

Gradski štab za vanredne situacije, osposobio je alternativne prelaze za meštane, dok se šteta od nevremena ne sanira.

U saniranje je uključena i teška mehanzacija, a očekuje se da bude popisana i šteta koju su meštani nevremenom pogođenih sela pretrpeli na poljoprivrednim zasadima.

Bonus video:

00:24

Poplava u Nišu

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.