ĐACI IZ "RIBNIKARA" KOJI NE IDU U ŠKOLU MOGU OVDE: Pružaće se psihosocijalna pomoć, ustanova OTVORILA VRATA DECI
OŠ "Vladislav Ribnikar", Foto: Tamara Trajković

vannastavne aktivnosti

ĐACI IZ "RIBNIKARA" KOJI NE IDU U ŠKOLU MOGU OVDE: Pružaće se psihosocijalna pomoć, ustanova OTVORILA VRATA DECI

Za sve njih "Dadov" otvara vrata u 10 časova, kaže Hana Korać iz Radne grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih

Objavljeno:

Đaci iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji ne idu u školu, od danas su na vannastavnim aktivnostima u ustanovama kulture. Jedna od lokacija je pozorište "Dadov", gde će se pružati psihosocijalna pomoć deci, roditeljima, nastavnicima koji su pogođeni tragedijama koje su se dogodile početkom maja, piše RTS.

Učenici iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar'' koji ne idu u školu dobili su raspored u kojim će ustanovama kulture boraviti ove sedmice.

Svakog dana biće na drugoj lokaciji imati vannastavne aktivnosti. Neki će nastavu imati u Biblioteci grada Beograda "Petar Kočić'', drugi u Pedagoškom muzeju, i Kulturnom centru Beograda, ili u u Muzeju grada Beograda.

OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Tamara Trajković

Jedna od lokacija je pozorište "Dadov", gde će se pružati psihosocijalna pomoć deci, roditeljima, nastavnicima koji su pogođeni tragedijama koje su se dogodile početkom maja.

Za sve njih "Dadov" otvara vrata u 10 časova, kaže Hana Korać iz Radne grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih.

- Ovde će se prvenstveno razgovarati, neće se sprovoditi medicinski tretman, ovde će kolege koji su iskusni i koji su efikasni u radu, razgovarati sa decom, roditeljima i nastavnicima - rekla je dr Korać.

Prema njenim rečima, ustanova će raditi kontinuirano u narednih godinu i biće dostupna svima koja je potrebna psihosocijalna podrška.

- Ministarstvo prosvete u saradnji sa Radnom grupom radi na tome da organizuje aktivnosti koje će biti i druge prirode, to će se obavljati isključivo u Dadovu i u školama koje su pogođene i dalje, jako veliki tim ljudi radi na tome i to bi trebalo da znamo narednih dana - kaže dr Korać.

Što se tiče dece koja se vratila u školu, postoji mišljenje kako u struci tako i van nje da deca treba da ostanu u zajednici, rekla je dr Korać.

- Vidimo da su se deca počela da stvaraju neka nova pravila, da su se dodatno zbližili, da su počeli da vode računa da budu tihi, obazrivi u prostiru zgrade gde se dogodio zločin, a naš posao je da ih kroz psihocosijalnu pomoć dodatno osnažimo i pružimo intenzivniju podršku kroz razgovor - rekla je dr Korać.

Bonus video:

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.