Sadašnje i bivše stonoteniserke SK “Novi Sad” na prijemu u Gradskoj kući kod gradonačelnika Đurića
Foto: Grad Novi Sad

šesta uzastopna titula

Sadašnje i bivše stonoteniserke SK “Novi Sad” na prijemu u Gradskoj kući kod gradonačelnika Đurića

U ime prisutnih gradonačelniku se na prijemu zahvalila Tatjana Ječmenica i istakla da je Novi Sad uvek bio rasadnik vrhunskih stonotenisera

Objavljeno:

Prvotimke stonoteniskog kluba „Novi Sad“ prošle nedelje su osvojile šestu uzastopnu titulu prvaka Superlige Srbije, kao šampionke istog kluba iz 1968. godine.

Tim povodom, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio je u Gradskoj kući prvotimke stonoteniserskog kluba “Novi Sad” Tatjanu Ječmenicu, Radmilu Ninković Stojšić i Sonju Skakun Brkić.

Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Pozdravljajući ih, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog retke prilike da ugosti dve generacije koje udaljava 55 godina, ali ih spaja isti sjajan rezultat.

- Novi Sad danas slavi generaciju stonoteniserki koje su nam donele istorijsku titulu i šesti uzastopni pehar, a ukupno osmi u poslednjoj deceniji, nastavljajući pri tome nestvarni niz uzastopnih pobeda od čak 75 utakmica. Pored uspeha na državnom prvenstvu, one su se plasirale i u četvrtfinale Lige šampiona i ostvarile još jednu izuzetnu sezonu. Međutim, važno je reći da osim navedenih rezultata, ove devojke brojnim humanitarnim akcijama u kojima učestvuju, pokazuju da su šampionke kako u sportu, tako i u životu - izjavio je Milan Đurić.

Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Đurić je ovom prilikom istakao da mu je velika čast što smo domaćini i damama koje su se 1968. godine, kao tadašnja sjajna generacija kluba, plasirale u četvrt-finale Kupa evropskih šampiona i osvojile titulu prvaka Jugoslavije. Čestitao je Stonoteniskom klubu „Novi Sad“ na osvojenim trofejima, kao i na svemu što čini na popularizaciji stonog tenisa i istakao da će Grad nastaviti da osluškuje potrebe sportista i da ulaže u što bolje uslove za treniranje.

Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

U ime prisutnih gradonačelniku se na prijemu zahvalila Tatjana Ječmenica i istakla da je Novi Sad uvek bio rasadnik vrhunskih stonotenisera.

- Puno mi je srce što generacija mladih devojaka danas nastavlja da niže dobre rezultate i pronosi slavu Novog Sada. One danas imaju mnogo bolje uslove nego mi nekada i na tome želim da se zahvalim upravi Kluba, Gradu i svima koji tome doprinose - rekla je Tatjana Ječmenica.

1 / 7 Foto: Grad Novi Sad

Prema rečima predsednika Upravnog odbora STK „Novi Sad“ Dana Fracilea, današnji susret dve generacije predstavlja potvrdu da Grad drži do tradicije i da se danas radi na isti način kao nekada. On se zahvalio generaciji iz 1968. godine na ostavljenom nasleđu, naglasivši da će Klub nastaviti da radi i niže uspehe, u amanet narednim generacijama.

Stonoteniski klub „Novi Sad“ je trenutno na devetom mestu evropske rang liste klubova u konkurenciji skoro 70 timova Evrope. Ovosezonske Novosadske šampionke su kapitenka Tijana Jokić, Anamaria Erdelji, Aneta Maksuti, Reka Bezeg i Sara Radak, uz šefa struke Slobodana Stojanova i kondicionog trenera Miloša Tiosavljevića.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.