SNEŽANA JE KORAK BLIŽE TRANSPLATACIJI BUBREGA, ALI NE MOŽE NIŠTA BEZ NAS: Ujedinimo se za novi organ i novi život!
Foto: Budi human, Privatna arhiva

1447 na 3030

SNEŽANA JE KORAK BLIŽE TRANSPLATACIJI BUBREGA, ALI NE MOŽE NIŠTA BEZ NAS: Ujedinimo se za novi organ i novi život!

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i putne troškove

Objavljeno:

Snežana Stanković (49) iz Vranja od 2007. godine vodi bitku za zdravlje. Njoj je pomenute godine, rodivši drugu ćerku, nakon carskog reza i prateće sepse otkazao levi bubreg, a odstranjena joj je i materica.

Od tada pa sve do 2016. godine vodila je život kao i sve osobe sa jednim bubregom, vodivši naročito računa o ishrani i redovno išla na kontrole. Međutim 9 godina nakon odstranjivanja organa, krenuo je i desni bubreg da otkazuje u svojoj funkciji, a onda 2020. godine u jeku pandemije korona virusa i potpuno otkazao gde joj je jedina mogućnost da preživi bila dijaliza.

Bubreg
Bubregfoto: Profimedia

Nažalost, i pored dijalize i pomoćnih lekova često ima velikih oscilacija u padu krvne slike i imuniteta. Iz dana u dan sve teže podnosi sam proces hemodijalize jer je već u stadijumu kad njen organizam prestaje da reaguje na date terapije. Kako su joj roditelji upokojeni, a sestra joj je srčani bolesnik, Snežana živog donora nema. Snežana se nalazi na listi čekanja za transplataciju, međutim program kadaverične transplantacije (kada se organ donira u slučaju moždane smrti) u našoj zemlji kao da stoji u mestu.

Ljudi koji čekaju organ nemaju vremena

Snežana je iz gorepomentih razloga prinuđena da šansu potraži u inostranstvu, tačnije u Belorusiji. Troškovi oko njenog lečenja iznose oko 8,8 miliona dinara, a spasonosni poziv može da dobije svakog trenuta, a tada već mora imati ceo iznos na računu. S obzirom na to da novi bubreg ne može samostalno da priušti, Snežana je deo fondacije Budi human od februara ove godine. Do sada je prikupljeno oko 3,5 miliona dinara.

Ona se trenutno i nalazi u Belorusiji gde će boraviti nekoliko dana, kako bi obavila sve potrebne kontrole i pripreme za operaciju i bila spremna za transplataciju, ali to ne može bez nas.

Snežana Stanković
Snežana Stankovićfoto: Privatna arhiva

Snežana ima dve ćerke od kojih je jedna maloletna i one su joj najveća motivacija da ozdravi. Osoba je koja uvek gleda pozitivno na život, i uvek je sa osmehom na licu pomagala svima.

Sada je njoj potrebna naša pomoć. Za Snežanin osmeh i novi život, pokažimo humanost.

Snežana Stanković
Snežana Stankovićfoto: Budi Human

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i putne troškove.

Pomozimo Snežani!

Pošalji broj 1447 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001614904-02

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616175-69

BAN: RS35160600000161617569

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Espreso / Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.