100 SRPSKIH PUTNIKA ZAROBLJENO NA SICILIJI: Seničić otkrio kako su i gde, ne mogu nazad zbog ERUPCIJE VULKANA
Aleksandar Seničić, Foto: AP Photo Salvatore Allegra, Tamara Trajković

alarmantno

100 SRPSKIH PUTNIKA ZAROBLJENO NA SICILIJI: Seničić otkrio kako su i gde, ne mogu nazad zbog ERUPCIJE VULKANA

Vulkan Etna, najaktivniji vulkan u Evropi, proradio je u nedelju i izbacio pepeo na Kataniju, najveći grad na istoku Sicilije

Objavljeno: 16:04h

Putnici, njih 100, koji su zarobljeni na Siciliji posle erupcije vulkana Etna su dobro i zbrinuti su, kaže za Kurir Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA).

- Putnici koji su danas trebali da se vrate avionom u Srbiju su trebali da putuju letom "Air Srbije", ali je put otkazan iz bezbedonosnih razloga. U pitanju su uglavnom individualni putnici, a imamo i tri grupe koje su krenule sa agencijama. Oni su odmah nakon što se saznalo da je let otkazan dobili smeštaj, hranu. Ukoliko se situacija ne smiri, razmatraće se opcija da se oni vrate nekako trajektom do Barija ili Rima, organizovaće se njihov povratak. Ipak, trebalo bi da se situacija stabilizuje i da se uspostavi normalan avio saobraćaj - kaže Seničić.

Etna
foto: Profimedia

Inače, vulkan Etna, najaktivniji vulkan u Evropi, proradio je u nedelju i izbacio pepeo na Kataniju, najveći grad na istoku Sicilije.

Italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV) saopštio je da oblaci i kišni dani ometaju praćenje erupcije, koja je nekada spektakularan prikaz vatre i lave.

- Pepeo je pao na Kataniju i na jedan grad na obronku planine Etna. Nije bilo izveštaja o povređenima. Monitoring je zabeležio dokaze o pojačavanju aktivnosti podrhtavanja poslednjih dana - saopšteno je u institutu.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.