Sremska Mitrovica će dobiti Centar lovnog turizma - radovi su u toku: LOVNI TURIZAM JE GRANA U EKSPANZIJI
Sremska Mitrovica, Foto: Sremska Mitrovica živi

sremska mitrovica

Sremska Mitrovica će dobiti Centar lovnog turizma - radovi su u toku: LOVNI TURIZAM JE GRANA U EKSPANZIJI

Osim što je lovni turizam izvor prihoda, lovačka društva su važna jer učestvuju u očuvanju biodiverziteta, te se moraju odvojiti od krivolovaca, koji nelegalno love zabranjene i ugrožene vrste

Objavljeno:

U Sremskoj Mitrovici je u toku izgradnja centra lovnog turizma, koji se nalazi u neposrednoj blizini Fruške gore, na putnom pravcu koji vodi na ovaj Nacionalni park.

1 / 4 Foto: tSremska Mitrovica živi

Osim što je lovni turizam izvor prihoda, lovačka društva su važna jer učestvuju u očuvanju biodiverziteta, te se moraju odvojiti od krivolovaca, koji nelegalno love zabranjene i ugrožene vrste. Ovaj objekat imaće smeštajne i kongresne kapacitete za lovce, vizitorski centar i trofejnu sobu. Budući Centar lovnog turizma je pozicioniran u blizini Nacionalnog parka „Fruška gora“, te dobra saobraćajna povezanost i blizina lovišta u okviru Nacionalnog parka će svakako privući veći broj aktera ovog tržišnog segmenta. Takođe, blizina Fruške gore podstiče i povezivanje lovnog sa drugim vrstama turizma kao što je seoski, eko turizam i avanturistički koji spadaju u ruralni turizam, navodi se u saopštenju Grada Sremska Mitrovica.

“Napreduju radovi na izgradnji Centra lovnog turizma. Ovo je jedan multifunkcionalni objekat, koji će imati smeštajne kapacitete što je vrlo važno jer je lovni turizam kao grana turizma u ekspanziji i mi moramo da idemo u korak sa vremenom. Sve više lovaca dolazi na Frušku goru, njihovi smeštajni zahtevi su specifičniji. Osim smeštajnih kapaciteta ovaj objekat će imati i trofejnu sobu, kao i kancelarije gde će biti lovačko udruženje. Lovačko udruženje trenutno koristi prostorije kod Spomen groblja, već dugo se govori o tome da te prostorije treba spojiti sa Spomen grobljem i vratiti ih u funkciju muzeja, tako da izgradnjom ovog centra, stvoriće se uslovi i za muzej na Spomen groblju”, rekao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Nedavno je Grad Sremska Mitrovica potpisao ugovor sa Ministarstvom turizma i omladine o sufinansiranju Projekta izgradnje Centra lovnog turizma u Sremskoj Mitrovici. Sredstvima u iznosu 10 miliona dinara, odobrenim od strane Ministarstva, sufinansira se druga, odnosno završna faza Projekta, a izvođenje radova u okviru prve faze je u toku.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.