Jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja na Novosadskom sajmu
Foto: Grad Novi Sad

Međunarodni poljoprivredni sajam

Jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja na Novosadskom sajmu

Porodični dan je predviđen 25. maja i za jednu kupljenu ulaznicu od 700 dinara cela porodica će moći da uživa u poseti ovoj manifestaciji

Objavljeno:

Sve posetioce očekuje sjajan program i preko 1100 izlagača iz 26 zemalja sveta a ovogodišnja zemlja partner je Italija i ovo je njen treći nastup na Poljoprivrednom sajmu.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za medije i ovom prilikom istakao je da je Poljoprivredni sajam svojevrsni brend Novog Sada.

- Pored direktnih, veoma su važni i indirektni efekti ovakve sajamske manifestacije na privredu, jer će u narednih desetak dana u naš grad doći veliki broj poslovnih ljudi i drugih posetilaca, koji koriste hotelske i ugostiteljske usluge, prevozne kapacitete, trgovine i ostale usluge. Ovom prilikom pozivam sve one koji dođu na ovogodišnji sajam, da posete štand Grada Novog Sada, u Master hali. Na njemu će se predstaviti organski proizvođači, proizvođači proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, a po prvi put i novosadski vinari i poljoprivredna gazdinstva koja se bave preradom hrane – rekao je Radojević.

Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković je istakao da će ovogodišnja zemlja partner Italija na prostoru od preko 500 kvadratnih metara nastupiti sa najvažnijim preduzećima iz oblasti agrara.

- Organizovali smo i kulturni program koji će trajati tokom čitavog Poljoprivrednog sajma, a u tome nam je pomogao Italijanski institut za kulturu. Orkestar „Taranta” će nastupiti na svečanom otvaranju, a predviđen je i koncert ove grupe 20. maja u Novom Sadu. Takođe, biće organizovana i dva seminara iz oblasti ekonomsko-naučne saradnje. Zahvaljujući Muzeju Vojvodine u Hali 6 pripremljena je izložba „Pšenica - od njive do trpeze” na kojoj će, od 20. do 26. maja biti prikazano 90 eksponata, koja će posetioce odvesti na njive u Vojvodini i pokazati istoriju uzgoja pšenice i saznati kako se nekada davno obrađivala zemlja - rekao je Cvetković.

Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Takođe, biće organizovana i humanitarna akcija „Human i sladak” za koju su zaslužne Kompanija „Stamevski“ i Udruženje „NURDOR“. Reč je o torti od 70 metara koju će donirati ova kompanija, a posetioci će za konzumaciju dati dobrovoljni prilog koji je namenjen izgradnji šeste roditeljske kuće NURDOR-a.

Porodični dan je predviđen 25. maja i za jednu kupljenu ulaznicu od 700 dinara cela porodica će moći da uživa u poseti ovoj manifestaciji a detalje u vezi sa programom i cenama ulazica mogu se pronaći na sajtu Novosadskog sajma.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.