"MLADOŽENJINA MAJKA MOM SINU U KOVERTU STAVILA...": Pukla bruka u komšiluku zbog svadbenog poklona
Svadba, Foto: Printscreen/youtube/Branko Ostojić

HAOS

"MLADOŽENJINA MAJKA MOM SINU U KOVERTU STAVILA...": Pukla bruka u komšiluku zbog svadbenog poklona

Ovog vikenda bilo je nekoliko svadbi u okolini Leskovca, a nakon slavlja priča se o poklonima koje su mladenci dobili

Objavljeno:

Sezona svadbi je počela, a mnogi parovi se uveliko pripremaju za svoje veselje iz bajke, dok su neki ovih dana i proslaviti sklapanje braka.

Kao i svake godine u ovo vreme pokrenula se rasparava među Srbima koliko para treba staviti mladencima u kovertu, a jedna komšinica sa juga Srbije šokirala je izjavom da je svojim prvim komšijama u kovertu stavila samo 20 evra na poklon.

Naime, ovog vikenda bilo je nekoliko svadbi u okolini Leskovca, a nakon slavlja priča se o poklonima koje su mladenci dobili.

Svadba, Venčanje, Mladenci, Mlada, Mlađoženja
foto: Profimedia

- U nedelju smo imali svadbu kod komšija iz ulice, bilo je prelepo, pravili su veselje u novom hotelu i baš su se potrudili oko svega. Odavno nisam bila na tako lepoj svadbi. Tačno se po mladencima i roditeljima videlo da žele da ispoštuju goste i da im pokloni, novac i sve ostalo uopšte nije bitno sem da uživaju u svom danu - hvalila je jedna komšinica mladence i dodala da je neprijatno iznenadila druga komšinica iz ulice koja živi pored kuće mladenaca.

Prema njenim rečima ta komšinica je bila prva koja je došla da vidi okupljanje svatova u mladoženjinoj kući.

- Njen suprug je na poslu, a ona kod kuće i rekla je da će zbog toga samo ona doći na svadbu. Sin i snaja su joj u Beogradu. Mladenci su je razumeli i nisu se ljutili, bilo im je bitno da neko dođe jer su bliski. U ponedeljak posle svadbe cela ulica je pričala o tom veselju, i ona je prokomentarisala kako je sve bilo savršeno i pitala je koliko smo stavili u kovertu.

Ja sam rekla da sam sa suprugom stavila 100 evra, odnela sam cveće i tortu, dok se ona na tu moju izjavu šokirala iako smatram da je to neki minimum koji treba biti u koverti ako idu dva gosta iz kuće.

Burma, Prsten, Venčanje, Svadba, Mlada, Mladoženja
foto: Profimedia

Komšinica dodaje i da se komšiluk iz ulice složio sa njom i uglavnom su rekli da su davali bar 50 evra po gostu.

- "Ja sam stavila 20 evra u kovertu. Dosta je, i mladoženjina majka je mom sinu stavila 2.000 u kovertu kada sam oženila sina pre 15 godina. Isto toliko vraćam." Rekla je komšinica onako sva ponosna kao da je dala 200 evra, a mi smo se pobunili. Nisam htela da se raspravljam, ali sam morala da kažem da čak ni stolica više ne košta 20 evra te da ni mesto nije isplatila. Ona je bila ubeđena da je ispravno uradila - prepričala je komšinica iz ulice.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.