SRPKINJA BACILA DETE U REKU I NIJE SE POKAJALA: Zorica ČUDOM preživela, ispovest od koje NAVIRU SUZE! (VIDEO)
Žena koja je spasila Zoricu, Foto: Printscreen Youtube - Augsburger Allgemeine

neverovatna priča

SRPKINJA BACILA DETE U REKU I NIJE SE POKAJALA: Zorica ČUDOM preživela, ispovest od koje NAVIRU SUZE! (VIDEO)

Neverovatna sudbina žene koju je majka bacila u reku kao bebu pokazuje da su nekada gotovo nemoguće situacije, zapravo, moguće

Objavljeno:

Žena iz Srbije bila je na privremenom radu u Nemačkoj, tamo se zaljubila u jednog dečka sa kojim se ponekad viđala. Iz te romanse nastala je Zorica Strbac (50) koju je zbog nesmotrenosti i bezosećajnosti majke zadesila teška sudbina. Naime, odmah po rođenju majka ju je stavila u torbu i bacila niz obalu reke, samo spletom gotovo nestvarnih okolnosti ostala je živa.

Zorica je rođena 3. avgusta 1969. godine u 3:57 sati u bolnici u Augzburgu. Majka, inače Srpkinja koja je radila u Nemačkoj, navodno je krila trudnoću koja je bila rezultat povremene ljubavne veze, piše nemački Bild.

Nedelju dana nakon rođenja, majka je sa bebom napustila bolnicu.

- Osoblje klinike ponudilo je majci da me ostavi tamo. Ona nije bila spremna za bebu, nije imala nikakve stvari i opremu za mene - ispričala je Zorica.

Zorica Strbac
Zorica Strbacfoto: Printscreen Youtube - Augsburger Allgemeine

Međutim, umesto da potraži pomoć, majka je stavila novorođenče u torbu, zatvorila je i ušla u taksi.

- Bacila me je kao đubre - rekla je Zorica. Torba je pala dva metra niz obalu reke Lek, ali nije upala u vodu.

- Grmlje me je spasilo - dodala je Zorica.

Nekoliko sati kasnije majka i sin, koji su tuda prolazili, videli su torbu preko koje su milele bube i drugi insekti. Unutra su pronašli Zoricu.

Zorica Štrbac
foto: Printscreen Youtube - Augsburger Allgemeine

Majka je ubrzo uhapšena. Kako je tada rekla da se kaje, puštena je iz zatvora posle godinu dana. Bild piše da je nakon toga Zorica ipak vraćena majci, a kada je imala tri godine, uzeo ju je otac.

Dugi niz godina Zorica nije znala šta joj je majka uradila. Počela je da istražuje i uz pomoć lokalnih novina, saznala je isitnu.

- 2003. godine pronašla sam je preko oglasa u novinama u Srbiji i otišla sam tamo. Našle smo se lice u lice posle toliko godina. "U šta buljiš, zar me ne prepoznaješ?" pitala me je na srpskom. To je bio poslednji put da sam srela majku - rekla je Zorica.

Zorica se i danas pita zašto je majka htela da je se reši.

- Šta sam joj uradila? Bilo mi je užasno kada sam videla drugu decu koju su roditelji grlili i koja su bila srećna. To je bio pokušaj ubistva - rekla je ona.

Druga deca su zbog toga bila zlobna prema njoj.

- Govorili su mi da sam ionako smeće i pošto me nije želela ni majka, ne žele me ni oni. U pubertetu sam se osećala suvišnom, pitala sam se zašto sam uopšte i preživela - ispričala je žena za Bild.

Prema njenim rečima, majka se nikad nije pokajala zbog onog što je uradila.

- Ona za mene više ne postoji - rekla je Zorica, koja sada živi u opštini Nizte, i poručila drugim očajnim ženama da potraže pomoć. Sada ima porodicu sa kojom živi u Nemačkoj - polusestru, zeta i sestričinu, a pre nekoliko godina upoznala se sa ženom koja ju je spasla sigurne smrti.

Zorica Štrbac
foto: Printscreen Youtube - Augsburger Allgemeine

Susret je bio neverovatno emotivan, ni jedna nije mogla da zadrži suze, dugo su se grlile i ponavljale kako ne mogu da veruju kako ih je sudbina spojila.

Posle svega, Zorica smatra da bi njen život izgledao mnogo drugačije, da je majka nije ostavila i to na surov način, ali poručuje svima da nikada ne odustaju od borbe za bolje sutra, jer samo hrabre prati sreća.

Bonus video:

00:53

Prvi susret majke i ćerke posle 52 godine

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.