NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ-A ZA OVU NEDELJU SE MNOGIMA NEĆE DOPASTI! Jesenje temperature će potrajati, stiže i KOŠAVA
Vremenska prognoza, Foto: Nenad Kostić, Printscreen

vreme

NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ-A ZA OVU NEDELJU SE MNOGIMA NEĆE DOPASTI! Jesenje temperature će potrajati, stiže i KOŠAVA

Sutra će biti oblačno, ali u većem delu suvo, a kiša se očekuje još samo na jugu i istoku Srbije

Objavljeno:

Sumoran i kišni ponedeljak nastupio je nakon prolećnog vikenda, ali meteorolozi nemaju dobre vesti – danas možemo da se nadamo razvedravanju, ali u nastavku nedelje očekuje nas još gore vreme.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno. U Vojvodini i na području Beograda očekuje se postepeno razvedravanje uz pojačanje severnog i severozapadnog vetra, u ostalim predelima oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

Najniža temperatura od 9 do 14 stepeni, a najviša od 17 do 23 stepena.

U Beogradu promenljivo oblačno, ujutro i delom prepodneva sa kratkotrajnom kišom, a od sredine dana suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša oko 19 stepeni.

Sutra će biti oblačno, ali u većem delu suvo, a kiša se očekuje još samo na jugu i istoku Srbije. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u košavskom području krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od 6 do 11 °C, najviša od 15 do 20 °C.

Na sajtu RHMZ objavljena je i dodatna najava za naredne dane, po kojoj se od srede očekuje jaka košava, a od četvrtka još više padavina.

Prognoza Hidrometeorološkog zavoda
Prognoza Hidrometeorološkog zavodafoto: Printscreen/hidmet.gov.rs

„Od srede (10.05.) do kraja sedmice u Vojvodini, Pomoravlјu i Podunavlјu duvaće košava, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu sa udarima olujne jačine. Tokom dana promenlјivo i nestabilno vreme – u sredu se kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju u južnim i istočnim predelima, krajem dana i zapadnim, a od četvrtka u svim krajevima naše zemlјe sa uslovima i za lokalno veću količinu padavina.“

Najnovija prognoza RHMZ-a
Najnovija prognoza RHMZ-afoto: Printscreen/hidmet.gov.rs

U sredu će najniža temperatura biti od 6 do 10 °C, najviša od 16 do 20 °C, u četvrtak su jutarnje temperature za koji stepen više, ali u košavskom području jak, jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Do kraja nedelje nestabilno s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

02:34

TREBA LI DA SE PLAŠIMO CRVENIH KIŠA? Sagovornici Kurir televizije: Ovako se možete zaštititi od KANCEROGENIH PM čestica u vazduhu

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.