U LOZNICI ĆETE UŽIVATI U SVAKOM SATU ODMORAZA PRVI MAJ: Ima se gde, samo da NEMA KIŠE, a evo i predloga!
Foto: KURIR/S.T.

ZAVISI I OD AFINITETA

U LOZNICI ĆETE UŽIVATI U SVAKOM SATU ODMORAZA PRVI MAJ: Ima se gde, samo da NEMA KIŠE, a evo i predloga!

Gde otići zavisi od afiniteta

Objavljeno:

Priroda je bila velikodušna prema lozničkom kraju pa tokom prazničnih dana Lozničani mogu da biraju gde će se odmoriti od gradske vreve. Tako je i za predstojeći prvomajski praznik koji će mnogi provesti u svom zavičaju, uglavnom negde u prirodi.

Nadležna preduzeća poslednjih dana pojačale su brigu o popularnim lozničkim izletištima koja se odatno uređuju, a gde je potrebno nešto se i popravi. Gde otići zavisi od afiniteta, ali su nezaobilazna mesta u lozničkom kraju Tršić u koji uglavnom odlaze mladi, tu su i Manastir Tronoša, planina Gučevo koju vole osim planinara i paraglajderisti jer ima odlično uzletište, a ovde je i vazduh izuzetno kvalitetan.

Loznica
foto: KURIR/S.T.

Tu je i poznata Banja Koviljača sa jednim od najlepših parkova u Srbiji u kojoj traje šesti Sajam cveća uz bogat prateći program. Ko voli mir može skoknuti na obalu reke Drine, ili do etno sela ‘’Sunčana reka’’ u Gornjoj Koviljači, smeštenom pored ove legendarne reke.

Tu može uživati u šetnji i posmatrati konje i magarce koji slobodno šetaju po ovom kompleksu od nekoliko hektara. Lozničanima i gostima na raspolaganju je i mnoštvo ugostiteljskih objekata, a ko želi da se vrati u prošla vremena može u Tršiću posetiti nadaleko poznat ‘’Konak Milica’’ gde nude veliki izbor domaćih specijaliteta.

Loznica
foto: KURIR/S.T.

Može se otići i do Budimlije i posle lagane šetnje šumom, pored potoka stići do vodopada Skakavac koji se ušuškan u šumsko zelenilo nalazi na tromeđi sela Budimlija, Paskovac i Trbušnica. Pravi dragulj ovoga kraja, visok sedam metara, gde se, prema legendi, kupaju vile.

Loznica
foto: KURIR/S.T.

Osim lepe prirode olakšavajuća okolnost je što se sve te destinacije nalaze ne dalje od dvadeset kilometara od grada pa se u istom danu može otići na više mesta, prošetati Koviljačom pa skoknuti do vrha Gučeva, ili posle šetnje po Tršiću otići do obala reke, a za boravak kraj nje odavno je rečeno da je ‘’Drina bolja od bensendina’’.

Loznica
foto: KURIR/S.T.

Izbor je tu, samo da nebo sve ne pokvari pa da se sutra ne roštilja ispod kišobrana umesto suncobrana.

Inače, meteorolozi za Loznicu sutra prognoziraju maksimalno 22 uz promenljivo oblačno vreme, a u utorak stepen manje uz moguće pljuskove. Kao što neko reče, ‘’nije važno gde si nego s kim si’’, pa tako uz dobro društvo nije baš toliko ni važno hoće li biti kiše, mada će uranak svakako biti lepši ako ogreje sunce.

(Espreso / Kurir.rs / T.I)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.