EVO KOLIKO VAM JE ZAPRAVO MESA DOVOLJNO ZA 1. MAJ: Ostatke nećete morati da bacate ako kupite TOLIKO
Meso, Foto: Profimedia

super da se uštedi

EVO KOLIKO VAM JE ZAPRAVO MESA DOVOLJNO ZA 1. MAJ: Ostatke nećete morati da bacate ako kupite TOLIKO

Da li znate koliko vam je mesa dovoljno za 1. maj?

Objavljeno: 17:43h

Prvi maj, Međunarodni praznik rada, samo što nije, a mnogima je on asocijacima na uranak i roštilj. Koliko je mesa dovoljno kupiti tako da bude dovoljno za sve, a ostatak da se ne baci ili ne pokvari?

Kada je ova nedoumica u pitanju, mnogi greše jer neretko znaju da preteraju, ali postoji uobičajeni normativ o količini mesa. Na prvom mestu, (ukoliko ste vi zaduženi za organizaciju), trebalo bi da razmislite o broju gostiju, prenosi hrvatski portal "Volim meso".

Takođe, treba imati u vidu brojnost polova, tačnije muškaraca i žena. Uvaženo je mišljenje da jači pol ima veći apetit, dok na primer, deca ne mogu toliko da pojedu.

Spremanje mesa
Spremanje mesafoto: Profimedia

Količina mesa po osobi

Na našem podneblju, norma iznosi od 300 do 400 grama sirovog mesa po osobi. Uzmite u obzir i to da se meso tokom pripreme "skuplja", tačnije gubi oko 30 odsto od ukupne težine.

Važno je i koje meso kupujete! Kada je reč o ćevapima i pljeskavicama, kao i o ostalom mesu bez kostiju, onda bi količina trebalo da bude 300 grama po osobi. A ako pripremate meso s kostima onda računajte na 400 grama, dok 500 grama piletine po osobi je sasvim dovoljna. Takođe, i ako ostane višak, trudite se da ga ne bacate, već zapakujte gostima ili dajte kućnim ljubimcima, na primer.

(Espreso / MONDO / Volim meso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.