"OBUZDAJ VIŠE TO PROKLETO DETE": Srpkinja na plaži u Americi opisala UŽAS KOJI JE DOŽIVELA
ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNO

"OBUZDAJ VIŠE TO PROKLETO DETE": Srpkinja na plaži u Americi opisala UŽAS KOJI JE DOŽIVELA

Na tu plažu svakog dana u isto vreme, piše, dolazi i otac sa dečakom sa poteškoćama u razvoju od pet, šest godina

Objavljeno:

Nije tajna da se Afroamerikanci u Sjedinjenim Državama i danas susreću sa rasizmom, međutim, sa pojavom pametnih telefona sve ispade i napade izazvane rasnom netrpeljivosti moguće je jednostavno snimiti i staviti na društvene mreže, a akterima snimaka obično se dodeljuju tipična američka imena poput Peti, Beti i - konačno Karen.

Tako je Karen na internetu postala univerzalni pežorativni naziv za ženu čije stavove i ponašanje društvo smatra daleko od normalnog i poželjnog.

U nedostatku boljeg i tačnijeg objašnjenja, jedna korisnica Redita iz Srbije je nedavno pitala ostale da opišu iskustva sa "toliko odvratnom osobom da nema drugog naziva da se opiše nego bukvalno srpska Karen", a potom je podelila i sopstveno iskustvo zbog čega je mnogima odmah bilo jasno zbog čega je glavnog aktera priče baš tako nazvala.

"Trenutno sam u svom rodnom mestu, i kad god sam ovde preko leta trudim se da to iskoristim maksimalno, tako da sam svaki dan na kupanju. Na plaži ima mesto koje momak i ja jednostavno volimo, uvek tu ostavimo peškire, i onda su većinom oko nas svakog dana isti ljudi", započela je ona.

Užasno ponašanje žene razbesnelo ljude

Na tu plažu svakog dana u isto vreme, piše, dolazi i otac sa dečakom sa poteškoćama u razvoju od pet, šest godina.

"Kroz neku spontanu priču s čovekom smo shvatili da je u pitanju samohrani otac, da vozi dete svuda po svetu zbog terapija itd., sve u svemu jako fin čovek i dete. Međutim, dete kao dete, još pogotovo dete sa posebnim potrebama, prilazi ljudima, zaigrava se, i slično.

E sad, svakog dana su tu bili i čovek, žena i dvoje dece (koja su vrištala svakog dana tako da su se čula do naredne opštine).

Dečak sa posebnim potrebama je seo kod njihove dece na peškir, na šta se gospođa počela drati na dete koje vidno ima smetnje, da se makne od njene dece, nakon čega je povisila ton na oca da idu, da im tu nije mesto, da celoj plaži smetaju zvukovi njegovog sina.

Kad je jadni čovek s detetom otišao, iako smo ga mi zamolili da ostane, dotična Karen se okrenula prema ljudima kao da je upravo završila sa predstavom, i počela komentarisati: "Stvarno nema smisla više, zašto ne obuzda to prokleto dete". Na tu izjavu sam se zahvalila što nam je prokleto svima s***ala dan svojom odvratnošću i mi smo, takođe, otišli. Mislim da odvratniju ličnost nikad nisam upoznala", svedoči ona.

Scena koju je opisala mnoge korisnike je naljutila i rastužila, pa priznaju da im je bilo mučno i da pročitaju iskustvo do kraja, Drugi su pisali kako bi postupili da su na mestu oca.

"Kao otac, razmišljam, čemu bi povela svađa, previše bi uznemirio svoje dete, a samim tim svestan situacije i da savlada svoju bol nema kud, pametnije pokupi se i ode", zaključio je jedan korisnik.

Bonus video:

01:17

Plaža u Australiji

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.