OVO JE PRVA IZJAVA INSTRUMENTARKE JELENE NAKON SKANDALA U NARODNOM FRONTU: Evo kako se pravda!
Instrumentarka Jelena, Foto: Printscreen / Tik Tok

OGLASILA SE

OVO JE PRVA IZJAVA INSTRUMENTARKE JELENE NAKON SKANDALA U NARODNOM FRONTU: Evo kako se pravda!

Ovim nedopustivim nedelom prekršila je Zakon o zdravstvenoj zaštiti

Objavljeno: 16:59h

"Spremanje pacijenta za spinalnu anesteziju, sutra je lajv, pa spremite sva pitanja koja vas interesuju", napisala je juče na svom TikTok nalogu u okviru videa, instrumentarka i medicinska sestra u GAK "Narodni front" Jelena, koja je bez ičijeg odobrenja, a kako se navodi, i bez znanja svojih nadležnih, na svom kanalu jutros prenosila uživo porođaj nepoznate žene.

Ovim nedopustivim nedelom prekršila je Zakon o zdravstvenoj zaštiti, dok je njen video pratilo više od 200 ljudi, među kojima je većina bila zgrožena ovakvim odnosom prema pacijentkinji, čiju su intimu i bezbednost u svakom smislu, lekari i kompletno osoblje dužni da zaštite.

Svi ovi snimci su stigli i do Uprave GAK “Narodni front”. Na osnovu svega što se može videti i čuti, Uprava klinike GAK „Narodni front“ najoštrije je osudila ovaj postupak medicinske sestre Jelene, koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike, i naveli su da je ona po hitnom postupku suspendovana, kao i da je pokrenutdisciplinski postupak.

1 / 5 Foto: Printscreen/Tik-Tok

Sada se oglasila i ona putem TikTok naloga na kome je i kačila sporne video snimke:

- Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05h dana 25.4.2023. Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na TikToku.

Pre poziva u salu smo gledali TikTok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo. Snimak je nastao spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Duboko se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkinjinoj porodici, kao i široj javnosti.

Ja sam medicinska sestra - instrumentarka unazad 14 godina i ceo svoj radni vek gradila odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke. Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos jer moje aktivnosti na TikToku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržavao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom.

Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama i celokupnoj javnosti - napisala je instrumentarka Jelena u svom videu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.