SREMSKA MITROVICA: Grad dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice
Foto: Grad Sremska Mitrovica

NOVIH 17 HILJADA KVADRATA

SREMSKA MITROVICA: Grad dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice

Kako je naveo Pavlović, promenu će doživeti čitav gradski deo gde se bolnica nalazi, što podrazumeva otkup i izmeštanje oko 40 stambenih objekata, nove saobraćajnice i slično

Objavljeno:

Nakon dobijanja građevinske dozvole, stvoren je uslov da se konkuriše za sredstva kod Ministarstva za javna ulaganja.

Grad Sremska Mitrovica dobio je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici. Dobijanjem dozvole, ispunjen je uslov da bi se apliciralo za sredstva kod Ministarstva za javna ulaganja. U planu je izgradnja 17 hiljada novih i rekonstrukcija 25 hiljada postojećih kvadrata, kao i izgradnja nove Hitne pomoći, koja će biti naslonjena na bolnički urgentan prijem i kako navode predstavnici Grada i Bolnice, ovo predstavlja jedan od najvećih projekata koje je Grad Sremska Mitrovica ikada radio. Opšta bolnica Sremska Mitrovica je regionalnog karaktera i zadovoljava bolniče potrebe za oko 300 hiljada stanovnika Sremskog upravnog okruga.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

“Građevinska dozvola je najvažniji uslov da bismo aplicirali za dobijanje sredstava kod Ministarstva za javna ulaganja. Uz dozvolu možemo da pređemo u sledeću fazu u vezi dogradnjom i rekonstrukcijom bolnice. Poslednji veći radovi na Opštoj bolnici su bili 1996. godine, kada je izgrađen Hirurški blok. Grad je do sada obezbedio oko 4,2 milijarde dinara za projektnu dokumentaciju, a Grad je preuzeo na sebe obavezu rešavanja imovinsko-pravnih odnosa. Ovo će biti najveći projekat koji se ikada desio u Sremskoj Mitrovici”, rekao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

Kako je naveo Pavlović, promenu će doživeti čitav gradski deo gde se bolnica nalazi, što podrazumeva otkup i izmeštanje oko 40 stambenih objekata, nove saobraćajnice i slično. Bolnički kompleks u Sremskoj Mitrovici postoji od 1826. godine i razvijao se i uvećavao dalje od te zgrade, koja će kroz tri godine doživeti svoju dvestogodišnjicu. Nakon radova, ta zgrada će služiti isključivo za upravu, pravnu službu i edukativne sadržaje, a pacijenti će biti smešteni u nove bolničke blokove, kakve zahtevaju trenutni zdravstveni standardi. Planiran broj kreveta neće biti veći nego sada, ali će smeštaj pacijenata biti daleko ugodniji.

1 / 8 Foto: Grad Sremska Mitrovica

“Grad Sremska Mitrovica je naložio i platio projekat izgradnje prve faze izgradnje bolnice u Sremskoj Mitrovici. Izgradnja i rekonstrukcija će biti izvršena u više faza. Prva je izgradnja najvećih internističkih objekata, A i C, oni će se nalaziti gde je sada pravna služba i stara medicinska skola, iza Zavoda za javno zdravlje. Pored toga doći će samim tim do napuštanja objekta koji se naziva stara bolnica, a uskoro će biti 200 godina od izgradnje stare zgrade. Ona više ne ispunjava medicinske uslova, a ubuduće će tu biti administrativne službe i neće služiti za bolničko lečenje”, izjavio je primarijus dr Dragan Malobabić, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.