DANAS OBAVEZNO IZGOVORITE MOLITVU BOGORODICI ZA ZDRAVLJE I SREĆU: Ove reči svaki vernik TREBA DA ZNA
Bogorodica, Foto: Srpska pravoslavna crkva

pomolite se!

DANAS OBAVEZNO IZGOVORITE MOLITVU BOGORODICI ZA ZDRAVLJE I SREĆU: Ove reči svaki vernik TREBA DA ZNA

Na putu ovom po kojem idem mnoga osećanja obuzeše me, mnoge sablazni, mnoge neugodnosti, mnoge, mnoge laži

Objavljeno:

Svi mi imamo potrebu da se molimo. Po hrišćanskom verovanju Bogorodica, zvana Djeva Marija ili samo Marija je majka Isusa Hrista. Pretpostavlja se da je rođena 20. godine pre nove ere od roditelja Ane i Joakima.

Bila je devica u vreme začeća Isusa Hrista udata za Josifa. Hrišćansko predanje kaže da je dete bilo začeto posredstvom Duha Svetoga i da je Marija ostala devica nakon porođaja.

bogorodica
foto: Nebojša Mandić

Ovo je molitva Bogorodici koju treba izgovarati sredom!

Preblagoslovena Bogorodice, Ti si uzdanje moje, Ti si mi tvrda stena i milo nadanje i sklonište za spasenje, jer sam iznemogao od napada strasti mojih. Spasi me od svih neprijatelja koji gone dušu moju i love je raznim iskušenjima. Na putu ovom po kojem idem mnoga osećanja obuzeše me, mnoge sablazni, mnoge neugodnosti, mnoge, mnoge laži. Mnoge slabosti duševne i telesne uhvatiše me, te stalno upadam u grehe, i već ja, okajani, stekoh osećanja zloga duha, vezan sam i oni me drže, i šta da radim očajan, ja ne znam?! Ako želim da se pokajem, bezosećanjem i tvrdoglavošću vezan sam, ako počnem da plačem, nemam smirenja srdačnog, i ni jedna kap suze ne pojavi se. Avaj pokajanja moga! Avaj bede moje! Avaj ništavila moga!

Kome ću pribeći za učinjene prestupe, osim k Tebi Presveta Majko Gospoda i Spasa našega. Svima koji su bez nade Ti si jedina Nada, Tvrđava i Zaštitnica, i zato se Tebi oni obraćaju! Ne odbacuj ni mene grešnoga, Tebe sam našao kao jedinu utehu u životu mome. Presveta Bogorodice, Djevo Marija, k Tebi jedinoj u svakoj muci prilazim sa slobodom. Ne zaboravi me u životu ovom, a u dan smrti moje dođi mi u pomoć, Pomoćnice moja, da se neprijatelji moji postide kada Te ugledaju, i da blagodaću Tvojom budu pobeđeni, Vladičice i Posrednice u spasenju mome. Amin!

03:44

ČUDO NA PRAZNIK! U razrušenom Marijupolju jedna crkva ostala čitava: IZ NJE SE HORSKI ČULA MOLITVA OČE NAŠ

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.