POTVRĐENO: Pokrajinski sekretarijat odobrio Gradu Sremska Mitrovica 130 miliona dinara za sanaciju Pozorišta
Foto: Sremska Mitrovica živi

promo

POTVRĐENO: Pokrajinski sekretarijat odobrio Gradu Sremska Mitrovica 130 miliona dinara za sanaciju Pozorišta

“Poslednji put su veći radovi na Pozorištu bili izvedeni 1984. i 1985."

Objavljeno:

Prema rezultatima javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje unapređenja kulturne infrastrukture i opremanja objekata kulture u javnoj svojini u AP Vojvodini, koji je raspisao resorni Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Gradu Sremska Mitrovica su dodeljena sredstva za rekonstrukciju i sanaciju mitrovačkog Pozorišta “Dobrica Milutinović”.

Kada će Pozorište “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici dobiti dugoočekivanu i preko potrebnu rekonstrukciju, pitali su se svi stanovnici ovog grada? Realizacija ovog velikog i značajnoj projekta je izvesna, a gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović javnosti je ranije pred kamerama Sremske televizije prvi put pokazala plansku dokumentaciju za rekonstrukciju ove pozorišne kuće, jedinog profesionalnog teatra u Sremu. Prethodno je Zavod za zaštitu spomenika kulture dao svoju saglasnost da se projekat izradi.

1 / 6 Foto: Sremska Mitrovica živi

“Poslednji put su veći radovi na Pozorištu bili izvedeni 1984. i 1985, a biće izvedeni i sada. Imamo sreman projekat i premer radova. Ono što je lokalna samouprava uradila kako bi poboljšala uslove u našem Pozorištu je da smo konkurisali u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, projektom koji obuhvata rekonstrukciju pozorišne sale, foajea kao i sanitarnih čvorova. Vrednost ovog projekta je 130 miliona dinara sa PDV-om. Nadamo se iskreno pozitivnom ishodu ovog konkursa, a mi smo naravno spremni da odmah krenemo u njegovu realizaciju”, izjavila je ranije gradonačelnica Milovanović.

A kako će Pozorište “Dobrica Milutinović” izgledati posle rad, ostaje nam da vidimo kada radovi budu završeni. Prema onome što je poznato, ostaće u postojećem neoklasicističkom maniru, čime se čuva njegova autentičnost, te će biti opremljeno najsavremenijom audio i modernism osvetljenjem, čime će se publici i glumcima omogućiti potpuni užitak.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.