EVO KAKO SE MONASI SA HILANDARA SPREMAJU ZA VASKRS: Srbi dele fotografije iz manastira (FOTO)
Hilandar, Foto: hilandar.org

POGLEDAJTE

EVO KAKO SE MONASI SA HILANDARA SPREMAJU ZA VASKRS: Srbi dele fotografije iz manastira (FOTO)

Unutar objave koju je podelila Fejsbuk stranica "Zadužbina svetog manastira Hilandar" vidi se kako jedan od monaha farba jaja uz pomoć još jednog muškarca

Objavljeno:

Fotografije pravoslavnih monaha iz manastira Hilandar kako farbaju jaja za Uskrs, oduševile su korisnike društvneih mreža u Srbiji.

Unutar objave koju je podelila Fejsbuk stranica "Zadužbina svetog manastira Hilandar" vidi se kako jedan od monaha farba jaja uz pomoć još jednog muškarca.

Na šporetu, u dve velike šerpe, farbala su se jaja u dve boje, u crvenu i u lukovinu. Srećan i ponosan što je dobro uradio svoj posao, monah je ponosno pozirao pred objektivom monaha Milutina Hilandarca, kako se navodi u opisu fotografija.

"Sa čime se farbaju jaja, nije to samo lukovina, da li je to njihova posebna farba da su tako crvena i lepa.", bio je jedan od komentara koji se najviše istakao.

Na istoj stranici, objavljena je i fotografija pripreme bratstva za najradosniji hrišćanski praznik, a na kojoj se vidi kako prijatelji i monasi pripremaju dvorište manastira za Uskrs.

"Pripreme pred proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika u Hilandaru. Za Vaskrs se pod hilandarske saborne crkve posipa lovorovim lišćem.", pisalo je u objavi koja je oduševila veliki broj pratilaca.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.