VELIZAR (17) JE CELU SRBIJU ODUŠEVIO GESTOM: Obradovao SUGRAĐANE pred Uskrs i to na OVAJ NAČIN
Velizar Simić, Foto: Printskrin: RTS

svaka čast!

VELIZAR (17) JE CELU SRBIJU ODUŠEVIO GESTOM: Obradovao SUGRAĐANE pred Uskrs i to na OVAJ NAČIN

Njegov deda Milan Simić ističe da su ove godine poklonili 600 jaja i 150-200 kg brašna

Objavljeno:

Zbog želje da se bavi poljoprivredom, sedamnaestogodišnji Velizar Simić, vratio se iz Prijepolja gde mu žive roditelji na svoju dedovinu u selo Štitar kod Šapca. Dok su prethodnih dana, u Gradskoj tržnici, Mačvani prodavali jaja, on ih je sa svojom porodicom poklanjao.

U narodnoj nošnji i sa punim cegerima, Velizar Simić i njegova braća Živko i Kole, četvrti put pred Uskrs, obradovali su Šapčane. Prolaznicima su poklonili po 10 jaja i kilogram brašna.

"Pokazali su da su humani i da su ljudi", "Svake godine dolaze i obraduju narod", "Ovo je za svaku pohvalu, malo je onih koji daju, a mahom svi uzimaju, ja sam uzela jer stvarno nemam, da imam ne bih uzelaW" kažu sugrađani.

Pšenicu za brašno, Velizar Simić, sam je i posejao i požnjeo.

- Činiti dobra dela da nam vam nikad ne dosadi, moto je ovog darivanja, naši roditelji imaju petoro dece, sve što imam delim sa tri brata i sestrom, želim da naše Šapčane obradujem pred najradosniji praznik, ali i da pokažem da ima mladih koji žele da ostanu na selu i da se bave poljoprivredom - navodi za RTS Velizar Simić, učenik Poljoprivredne škole.

Velizar Simić
Velizar Simićfoto: Printskrin: RTS

Njegov deda Milan Simić ističe da su ove godine poklonili 600 jaja i 150-200 kg brašna.

- Nisam ni gledao koliko su deca spakovala. Ne možemo nešto mnogo, ali koliko možemo, mi pomažemo - kaže on.

Simići obrađuju 10 hektara zemlje. Velizar na porodičnom imanju, kako kaže, ima carstvo životinja, a osim babi i dedi, pomaže i susedima jer oko njihove kuće uglavnom žive stariji ljudi.

Bonus video:

00:53

SVEŠTENIK RAZREŠIO DILEMU DA LI JE PRAVILNO REĆI USKRS ILI VASKRS: Jaja imaju posebnu simboliku, ona ustvari PREDSTAVLJAJU JEDNO

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.