PLETE VASKRŠNJE KORPICE, PO POTREBI MRSI I RAZMRSUJE KONCE: Milisav je NAJNEOBIČNIJJI ŠEGRT i PRESLADAK JE (FOTO)
Korpice, Foto: RINA

oduševićete se

PLETE VASKRŠNJE KORPICE, PO POTREBI MRSI I RAZMRSUJE KONCE: Milisav je NAJNEOBIČNIJJI ŠEGRT i PRESLADAK JE (FOTO)

Borislavine dekoracije neizostavni su detalj svake tematski dekorisane trpeze, posebno za radosne dane koji su pred nama

Objavljeno:

Dobrog šegrta je teško naći kada su zanatski poslovi u pitanju, a Borislava Lukić iz mesta Loznica kraj Čačka, pomoćnika je pronašla, verovali ili ne u jednom mačku. Pred vaskršnje praznike mačak Milisav i Borislava vredno rade na najlepšim dekoracijama za prazničnu trpezu. Konci pastelnih boja koje Borislava Lukić veštim rukama koristi, a veselo ih mrsi prvi pomoćnik Milisav stvaraju originalne dekoracije za vaskršnje praznike.

- Već tri godine heklam dekoracije, pre toga sam vezla, međutim, sada mi je pletenje ovih dekoracije zanimljivije, mogu više da se igram i da kreativnije stvaram. Mogu da dam mašti na volju što se tiče i boja i ukrasa - pojasnila je Borislava za RINU.

Borislava Lukić
Borislava Lukićfoto: RINA

Način pletenja vaskršnjih ukrasa je jednostavan, priča ova pletilja i dodaje da se radi jednom iglom.

"Ovi ukrasi se pletu sa nametkom, pa se spleću u dve žice, inače zaista može da se pusti mašti na volju i kikice i kvadratići i klot i frket, mnogo što šta može da se uradi od konca.

Moj prvi pomoćnik je mačak Milisav, koji nekad mrsi, a nekad razmrsi konce, mada se ponekad i posvađamo”, kroz osmeh objašnjava pletilja.

Mačak Milisav
Mačak Milisavfoto: RINA

Borislavine dekoracije neizostavni su detalj svake tematski dekorisane trpeze, posebno za radosne dane koji su pred nama. Sve pletene igračke koje ova žena stvara svojim umetnim rukama imaju i korisnu i lepu namenu.

- U koku stavljamo šarena uskršnja jaja, piliće oko nje, takođe, kao dekoracija, isto i zečevi, tako da svi ukrasi mogu da stoje na punoj uskršnjoj trpezi - zaključuje Borislava.

Mačak Milisav pomaže
Mačak Milisav pomažefoto: RINA

Dakle, da bi vam dom bio vedar i veseo u skladu sa najradosnijim hrišćanskim praznikom, nije potrebno mnogo: kokice, zečevi, pastelne boje, primena najstarijih veština i pokoja mačka, kao što je Milisav koji obavlja funkciju prvog saradnika.

10:19

PAS ŠARKO NAJVEĆI FAN OPERSKE MUZIKE: Narodnjake ne može da smisli, a kad vidite kako reaguje kad čuje Mariju Kalas ISTOPIĆETE se

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.