DETALJAN SPISAK RADNOG VREMENA ZA USKRS: Evo kako rade tržni centri, apoteke i da li će se plaćati PARKING!
Objekti, Foto: Emilija Jovanović, RINA, Printscreen

ZA SVE GRAĐANE

DETALJAN SPISAK RADNOG VREMENA ZA USKRS: Evo kako rade tržni centri, apoteke i da li će se plaćati PARKING!

U dane vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni

Objavljeno:

Radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata će za praznike biti izmenjeno, pa ako još uvek niste nabavili sve što vam je potrebno za Uskrs, požurite! Po tradiciji, na Veliki petak, radno vreme će biti skraćeno, u subotu će biti uglavnom sve redovno, a na dan Uskrsa, u nedelju 16. aprila, skoro svi trgovinski i ugostiteljski objekti biće zatvoreni.

U nedelju, na Uskrs, biće neradno za gotovo sve objekte u zemlji. Dežurne apoteke i pošte, kao i benzinske pumpe na glavnim putevima jedino će raditi bez prestanka tokom predstojećih praznika. Većina pozorišta neće raditi od 14. do 18. aprila, ali ako baš želite za Vaskrs u pozorište može da se nađe neki izuzetak.

Parkiranje u zoniranim delovima grada

JKP "Parking servis" tokom uskršnjeg praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada i to od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila 2023. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Parking
foto: Printscreen / Beoinfo

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvorene i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Naplata i kontrola parkiranja počinje posle uskršnjeg praznika od utorka, 18. aprila 2023.

Javni gradski prevoz – red vožnje

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, za vreme uskršnjih praznika biće primenjen posebni red vožnje, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Tako će se u petak, 14. aprila, primenjivati red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, dok će u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, važiti red vožnje za nedelju.

Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata

Po odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike. Na Veliki petak, 14. aprila, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.

U dane vaskršnjih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Radno vreme tržnih centara

Tržni centri radiće 14. aprila do 18.00. U subotu, 15. aprila, imaće redovno radno vreme, a u nedelju će svi tržni centri biti zatvoreni (osim bioskopa u tržnim centrima – koji rade). Od ponedeljka, 17. aprila, radiće redovno.

tržni centar
foto: Nebojša Mandić

Dežurne zdravstvene ustanove

Radno vreme Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd biće izmenjeno. Jedinice za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi), Prijemnog odeljenja i Epidemiološke ambulante za uzorkovanje briseva za PCR i antigensko testiranje u petak i nedelju, 14. i 16. aprila, neće raditi.

Jedinica za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi) u subotu i ponedeljak, 15. i 17. aprila radiće od 7.15 do 13.00. Prijemno odeljenje 15. i 17. aprila radiće od 7.00 do 13.00. Epidemiološka ambulanta za uzorkovanje briseva za PCR i antigensko testiranje radiće 15. i 17. aprila od 7.30 do 12.00.

Dežurne apoteke u Beogradu

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika…

Sveti Sava, Nemanjina 2 (6643-170)

"Prvi maj", Kralja Milana 9 (3241-349)

"Bogdan Vujošević", Bulevar maršala Tolbuhina 30 (2601-887)

"Zemun", Glavna 34 (2618-582)

"Gornji grad"; Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac (8129-611)

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

MUP

Besplatni broj policije za prijavu nasilja u porodici je: 0800 100 600. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova apelovano je na vozače da poštuju saobraćajne propise i ponašaju se odgovorno u saobraćaju.

Benzinke pumpe

Benzinske stanice u vreme praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena koje je navedeno.

01:56

ETNOLOG O SUJEVERJU ZA NOVU GODINU! Objašnjenje tradicija, OVO bi trebalo raditi da bi praznici doneli SREĆU!

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.