Predstavnici Nacionalne akademija za javnu upravu u Sremskoj Mitrovici - CILJ JAČANJE PROFESIONALNIH KAPACITETA
Sastanak sa NAJU, Foto: sirmiuminfo.rs

radni sastanak

Predstavnici Nacionalne akademija za javnu upravu u Sremskoj Mitrovici - CILJ JAČANJE PROFESIONALNIH KAPACITETA

Sremska Mitrovica može da bude baza odakle može da počne jačanje državnih službenika na položaju i stvaranju jedne moderne i funkcionalne državne uprave

Objavljeno:

Predstavnici Nacionalne akademija za javnu upravu (NAJU) posetili su Sremsku Mitrovicu gde su u razgovoru sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović istakli značaj osnaživanja znanja i funkcionalnosti službenika, kako u državnoj upravi, tako i u lokalnoj samoupravi. NAJU postoji pet godina i njihov cilj je podizanje profesionalnih kapaciteta javne uprave, a prilikom susreta sa predstavnicima Sremske Mitrovice planirani su zajedničke aktivnosti usmerene ka stručnom usavršavanju zaposlenih u jedinicima lokalne samouprave.

“Na naše veliko zadovoljstvo imali smo radni sastanak. NAJU uspešno rade od 2018. godine, a ono što oni odlično rade jesu obuke za zaposlene u gradskim upravama Grada Sremske Mitrovice. To će veoma koristiti nama u lokalnoj samoupravi. Neki od radnika u našoj lokalnoj samoupravi su već prošli njihove obuke i treninge, ali sada imamo nameru da to inteziviramo, koje su besplatne. Imamo zajednički cilj i priliku za lepu saradnju koja će imati za cilj da pobošlja kvalitet usluga prema sugrađanima, jer je važno da napravimo upravu po meri svih građana”, izjavila je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

1 / 8 Foto: sirmiuminfo.rs

Kako je istakao Zoran Milosavljević iz NAJU, Sremska Mitrovica može da bude baza odakle može da počne jačanje državnih službenika na položaju i stvaranju jedne moderne i funkcionalne državne uprave. S tim se slaže i v.d. direktora NAJU, Dejan Miletić, koji je predstavio i sistem obuka, koji će biti i digitalizovan i pristupačan korisnicima obuke tokom 24 sata.

“Sa velikim zadovoljstvom smo došli u Sremsku Mitrovici, grad kome ceo Srem gravitira, nama jako važan u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu. Treba imati u vidu da Sremska Mitrovica predstavlja važan resurs ovog regiona, važan subjekt koji može da napravi velike pomake i da pokaže da se znanje ceni, da celoživotno učenje predstavlja imperativ savremenog društva i da Srbija se menja. Da je to tako pokazuje i Nacionalna akademija za javnu upravu, koja je kao institucija lider u regionu, a čini mi se i u Evropi, jedna od vodećih institucija po resursima i ljudima koji rade, kao i po rezuletatima koji postoje. Razgovarali smo i o mogućnosti da predavači akademije dođu ovde i vrše obuke, ali i o segmetnima digitalnih obuka kojima može da se pristupi tokom 24 časa”, rekao je Miletić.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.