"3 STVARI KOJE ŽENA TREBA DA TRAŽI U MUŠKARCU": Otac Andrej ŠOKIRAO javnost OVIM STAVOM, pazite šta je PORUČIO!
Protojerej Andrej Tkačev, Foto: Printscreenjutjub/ Телеканал СПАС

KAKO SAČUVATI BRAK?

"3 STVARI KOJE ŽENA TREBA DA TRAŽI U MUŠKARCU": Otac Andrej ŠOKIRAO javnost OVIM STAVOM, pazite šta je PORUČIO!

Stav protojereja Andreja Tkačeva da sav teret porodice treba da ponese žena, mnoge je šokirao

Objavljeno:

Sačuvati bračnu zajednicu danas je veoma teško, budući da je prag tolerancije i razumevanja sve manji. I muškarci i žene se trude da se drže određenih pravila kako ne bi oterali partnera od sebe, ali istina je da su izazovi veliki.

Otac Predrag otkrio je tajnu uspešnog braka i na koji način treba zadržati porodicu, ali da ne bi došlo do ozbiljnijih trzavica u zajednici i muškarac i žena treba ozbiljno da rade na problemima sa kojima se susreću.

Protojerej Andrej Tkačev otkrio je kako žene u startu "prave grešku" prilikom izbora bračnog druga.

Prema njemu, kao navjeći problem je to što devojke sa 18 godina gledaju samo kakav je muškarac fizički, sa 25 ih zanima koliko je stekao i šta ima, a kada dođu u 35-tu ne mogu da nađu "normalnog" muškarca za koga će se udati i sa kojim će osnovati porodicu.

Otac Andrej Tkačev
Otac Andrej Tkačevfoto: Printscreen Youtube / Agape - Aleksandar Gajšek

Otac Andrej Tkačev savetuje devojke da ako žele dobrog muža u muškarcu traže sledeće stvari:

1. Da želi decu

2. Da je vredan

3. Da nema loše navike

Pored ovih saveta, otac Andrej Tkačev je najviše šokirao javnost njegovim shvatanjem kako žena treba da se ponaša u braku:

"Muškarac svuda treba da bude ispred. Tako je Bog naredio. Na muškarcu treba da leži osnovni teret spoljašnjeg života, dok se na ženu stavlja unutrašnji, porodični teret. Može se reći da muž miriše na vetar (on radi na spoljnim granicama), a žena na – ognjište (na njoj je briga o kući). I budući da žene ne samo da rađaju muškarce nego ih bukvalno „proizvode“, vreme je da se dobrovoljno odreknu od borbe za prvenstvo i da ga bez borbe ustupe muškarcu. Osim toga, žena je dužna (čak radi lične sreće) da na sve načine pomaže da u mužu, sinu i bratu vaspitava osobine lidera, glavu kuće, odgovornog i strpljivog čoveka. Tu elementarnu stvar razume veoma mali broj ljudi i zbog toga duša zaista boli.

Žena ne bi trebala da uči muškarca kako da živi. Ona može da uči svoju decu ili drugu ženu, ali ne i svog supruga. Ne postoji muškarac koji ne gleda druge žene. On ne samo da gleda kako ona izgleda, već i kako govori i kako se ponaša.

Svaka supruga treba da se ponaša tako da njen suprug ne poželi da bude sa drugom osim sa njom. Žena treba da bude verna, da brine o kući, voli i odgaja decu i voli svog muža.

Žena mora biti tiha, a ne glasna jer će samo tako zadržati svog muža pored sebe i samo tako on neće poželeti ni jednu drugu. Mnoge žene su danas proste, psuju i na suprugovu jednu reč one odgovore sa deset. Pored ovakvih žena muževi ne napreduju, oni padaju nisko.

Pored mudre i tihe žene, muž će postati pametniji, a pored proste, muž će postati fukara i propalica. Zato bi žene trebale biti malo pametnije. Ne vređajte svoje muževe i ne govorite im ružne stvari. Žena treba da se trudi da drži porodicu na okupu, da bude dobra, pametna, mudra i tiha."

Ovakav stav mnoge je ostavio bez teksta, jer je otac Andrej Tkačev sav teret porodice i dece stavio na leđa žene. Ipak, svima je jasna jedna stvar: ukoliko želimo zdravu porodicu - i muškarac i žena treba da podjednako rade na tome.

Bonus video:

02:08

Agencija za bračno posredovanje sa ženama iz Rusije apsolutni hit: Jedna stvar im je najvažnija

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.