OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI IDU DA RASPUST: Evo kada im počinje i kada se završava!
Škola, Foto: Printscreen/RTS

iskoristite kvalitetno

OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI IDU DA RASPUST: Evo kada im počinje i kada se završava!

Akademski kalendari za školsku 2022/2023. godinu, koji su dostupni na zvaničnim sajtovima Ministarstva prosvete Srbije

Objavljeno:

Osnovcima i srednjoškolcima širom Srbije sledi prolećni raspust. Kako se može videti po školskom kalendaru, đaci u Vojvodini ići će dan ranije na odmor, ali se sa njega dan ranije i vraćaju.

Akademski kalendari za školsku 2022/2023. godinu, koji su dostupni na zvaničnim sajtovima Ministarstva prosvete Srbije, ali i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine, prikazuju da će na prolećni raspust zajedno ići osnovci i srednjoškolci, a ono što se ponovo razlikuje jesu datumi raspusta u Vojvodini i u ostalim delovima Srbije.

Osnovci i srednjoškolci u Vojvodini raspustiće se u petak 7. aprila i biće na odmoru do ponedeljka 17. aprila, a u klupe se vraćaju u utorak, 18. aprila.

Raspust
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete

S druge strane, osnovci i srednjoškolci u ostatku Srbije se raspuštaju u ponedeljak, 10. aprila, a vraćaju se u škole 19. aprila. Ipak, obzirom na to da početku raspusta prethodi vikend, to znači da su đaci "slobodni" već od subote, 8. aprila.

Raspust
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete

Razlika se ogleda u tome što je Veliki petak po Gregorijanskom kalendaru 7. aprila, te je za učenike na teritoriji Vojvodine omogućeno da već tog dana ne idu u školu.

Još jedan kratki predah očekuje sve đake krajem aprila. Kako se 1. i 2. maj praznuju neradno, a prethode im dani vikenda, 29. i 30. april, mnogi će sigurno i ova četiri dana videti kao priliku za "mini odmor".

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.