DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 5 DANA: Evo šta nas ČEKA i u drugoj polovini APRILA, ovo niste OČEKIVALI
Sneg u Beogradu, Foto: Stefan Stojanović

VREMENSKI ROLERKOSTER

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 5 DANA: Evo šta nas ČEKA i u drugoj polovini APRILA, ovo niste OČEKIVALI

Do kraja sedmice se u jutarnjim satima očekuje lokalna pojava mrazeva, i to na 2 metra do -2 °C, a pri tlu do -5 °C i pojava poledice

Objavljeno:

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) najavio da će u Srbiji u sredu 5. aprila biti u toku prepordne biti oblačno, u većem delu Vojvodine suvo. Dok se u ostalim krajevima očekuje mestimično slab sneg. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, a u Beogradu će biti oblačno sa slabim snegom.

- Do kraja sedmice se u jutarnjim satima očekuje lokalna pojava mrazeva, i to na 2 metra do -2 °C, a pri tlu do -5 °C i pojava poledice. Dnevna temperatura u drugoj polovini sedmice biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za za prvu polovinu aprila – navodi se umeteorološkoj najavi RHMZ koja važi do 9. aprila.

Kako je za „Blic“ rekao Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem rane najave i upozorenja u RHMZ, prestanak snega se prognozira za danas, a za predstojeći vikend biće snega u planinskim predelima.

- Do kraja sedmice će ostati slabi jutarnji mrazevi. Na dva metra temperatura će biti od minus 2 do 0 stepeni, ali pri samom tlu očekuju se i niže temperature, do minus 5. Maksimalne temperature će od četvrtka ipak biti u porastu i u nižim predelima, od 5 do 8 stepeni u četvrtak, a zatim u petak i za dane vikenda do 10 stepeni u plusu – kaže Sovilj.

Sneg
foto: RINA

Prema njegovim rečima očekuje se da drugi deo aprila bude ponovo topliji sa povremenim temperaturama od oko 20 stepeni.

Srednja aprilska temperatura će biti u granicama višegodišnjeg aprilskog proseka. Ipak, količina padavina će biti iznad proseka i u prvih deset dana aprila padavine će preći granicu mesečne količine koja iznosi od 40 do 60 mm u nižim predelima i od 70 do 90 mm na planinama.

- Imaćemo veću količinu padavina uz hladniju prvu polovinu meseca i ponovo topliji drugi deo aprila – kaže meteorolog.

Pljusak, Kiša
foto: Beta/ Dragan Gojić

Sneg se očekuje jedino na planinama

U četvrtak će u Subotici, Novom Sadu, Loznici, Beogradu, Negotinu biti promenjivo oblačno, u Nišu i Kraljevu oblačno, a sneg se očekuje jedino na planinama, na Kopaoniku i Zlatiboru.

Temperature u ovim gradovima će biti 6 i 7 stepeni, do 9 u Negotinu.

U Beogradu će u petak biti 9 stepeni i zadržaće se promenjivo oblačno, a u subotu i nedelju su mogući pljuskovi. Maksimalna temperatura biće +11 i 12 stepeni.

Bonus video:

00:30

Sneg okovao Goliju, putari pokušavaju da probiju putni pravac ka Novom Pazaru

(Espreso/Blic/Biljana Vučković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.