ŠTA DA RADE VOZAČI KOJI SU VEĆ STAVILI LETNJE GUME, A U SRBIJI KIJAMET? AMSS upozorava vozače, OVO MORATE DA ZNATE!
Gume, Foto: Dragan Kadić

važno!

ŠTA DA RADE VOZAČI KOJI SU VEĆ STAVILI LETNJE GUME, A U SRBIJI KIJAMET? AMSS upozorava vozače, OVO MORATE DA ZNATE!

U ovakvim vremenskim uslovima prekidi u saobraćaju su češći

Objavljeno:

Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu u obavezi da imaju zimske gume na sva četiri točka. Međutim, juče je veći deo zemlje osvanuo zavejan. Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) kažu da je preporuka da vozači koji na svojim automobilima imaju letnje gume, u ovakvim vremenskim uslovima, ne treba da kreću na put.

Bez obzira na to što je istekao zakonski rok, kada su snežne padavine, i vremenski uslovi zahtevaju upotrebu zimske opreme, ukoliko vozači nemaju zimski set pneumatika, sa letnjim setom ne bi trebalo da učestvuju u saobraćaju, kaže za N1 Jovica Mitić iz AMSS-a.

AMSS
AMSSfoto: Beta / Emil Vas

Vozačima savetuje i da maksimalno obrate pažnju na stanje kolovoza, a preporuka je da za putovanja koriste topliji deo dana, između 10 i 17 časova, kada su i snežne padavine slabije.

„Prohdonost puteva je u tom delu dana bolja, kvalitetnija i sigurnija“, ističe Mitić.

Kako piše N1, on ukazuje i da su u ovakvim vremenskim uslovima prekidi u saobraćaju češći i da vozači stoga moraju da obrate pažnju i zastoje uračunaju u svoje vreme putovanja.

Sneg na beogradskim ulicama
Sneg na beogradskim ulicamafoto: Stefan Stojanović

Iz AMSS-a vozačima poručuju i da posle kraćih prekida u saobraćaju, ne ubrzavaju svoju vožnju, već da se pridržavaju propisa i ograničenja brzine u zimskim uslovima.

Podsetimo, u Srbiji od juče pada jak sneg zbog čega se saobraćaj širom zemlje odvija usporeno, a vozačima se savetuje dodatni oprez. Tokom jučerašnjeg dana dogodilo se i više saobraćajnih nezgoda.

(Espreso / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.