OVO ŽENSKO IME NOSILE SU 2 SVETICE, ALI JE U SRBIJI VEOMA RETKO: Mnogo MOĆNIH žena se zvalo tako
Devojčica, Foto: Profimedia

ZNAČENJE IMENA

OVO ŽENSKO IME NOSILE SU 2 SVETICE, ALI JE U SRBIJI VEOMA RETKO: Mnogo MOĆNIH žena se zvalo tako

Dorotea je lepo i romantično ime koje zvuči viktorijanski i koje je bilo popularno u ranim decenijama dvadesetog veka

Objavljeno:

Ženski oblik kasnogrčkog imena Doroteos, što znači „dar Božiji“ od grčkog doron u značenju „dar“ i theos što znači „Bog“.

Dorotea je bilo ime dve rane svetice, naročito mučenice Dorotea iz Cezareje iz 4. veka. Nosila ga je i sveta Dorotea iz Montaua iz 14. veka, koja je bila zaštitnica Pruske.

Dorotea je lepo i romantično ime koje zvuči viktorijanski i koje je bilo popularno u ranim decenijama dvadesetog veka, ali je van liste od 1970. Danas je definitivno na ivici preporoda!

Dorotea ima dugu književnu tradiciju, uključujući pametnog, lepog lika u “Don Kihotu” i idealističku heroinu “Middlemarch”-a Georgea Eliota.

Dostojne imenjakinje uključuju Doroteu Diks, aktivistkinju za mentalno bolesne i medicinsku sestru iz Građanskog rata iz devetnaestog veka, i uticajnu fotografkinju dokumentarca Doroteu Lange, poznatu po pokretnim portretima snimljenim tokom Velike depresije. Privlačne mogućnosti nadimaka uključuju Dora, Dori i Tea.

Ko je Dorotea?

Dorotea je možda najneuhvatljivije fantastično stvorenje koje je ikad blagoslovilo zemlju. Njena lepota mogla bi zapaliti čovekovu dušu! Optimistična i slobodoljubiva, vesela i dobro raspoložena. Iskrena i neposredan intelektualac ​​i filozof.

Lepa i senzualna, dugih nogu i meke kose, atletski građena i pametna, velika ličnost, visoka. lako sklapa prijateljstva, svi je vole, vrsna je plesačica. Zna mnoge jezike,ima kožu meku kao bebinu.

Snažna je fizički i mentalno. Odana i verna. Uvek gleda na svetlu stranu i da naglasi pozitivno, a ne zadržava negativno. Dorotea je lepa devojka koja je opsednuta životom i neverovatna u školi / poslu.

(Espreso/znacenjaimena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.