RATKO BOŽOVIĆ U “CRVENOM KARTONU” U 19.15 Nepismen čovek je izgubljen za politiku.
Foto: Promo

ne propustite

RATKO BOŽOVIĆ U “CRVENOM KARTONU” U 19.15 Nepismen čovek je izgubljen za politiku.

On govori o vremenu kada je počeo da radi na Fakultetu političkih nauka, o identitetu našeg naroda, o paradoksima u vezi sa približavanjem crkve državi, o periodu koji je obeležio Milošević i “ubistvu demokratije s ubistvom Đinđić

Objavljeno:

Ratko Božović, sociolog kulture, univerzitetski profesor i književnik, današnji je gost Svetislava Basare u emisiji „Crveni karton“, koja se emituje u novom terminu, subotom od 19.15 časova na Kurir televiziji.

On govori o vremenu kada je počeo da radi na Fakultetu političkih nauka, o identitetu našeg naroda, o paradoksima u vezi sa približavanjem crkve državi, o periodu koji je obeležio Milošević i “ubistvu demokratije s ubistvom Đinđića”.

Između ostalog, osvrnuo se na tranziciju koja je, po njemu, upropastila naše društvo: “Tranzicija je bila najgora situacija jer smo imali kuću koja se rušila, a nismo imali drugu u kojoj ćemo se skućiti. Nama su se desila čuda neviđena, jedan sistem je srušen, imali smo rat, bombardovanje, sankcije. Došli smo do anomičnog društva gde vlada haos, nasilje, bezakonje i veliko siromaštvo, ne samo materijalno, nego i duhovno. Nepismen čovek je izgubljen za politiku zato što ne znamo jesmo li oni što veruju ili oni što znaju. Desilo se da smo poverovali u nešto što su nas nagovorili”, konstatuje Božović i objašnjava čemu služi nacionalizam i zašto smatra da je vreme naša najvrednija imovina.

Ne propustite “Crveni karton” danas od 19.15 časova na Kurir televiziji!

Autor i voditelj emisije je Svetislav Basara, pisac i kolumnista Kurira.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.