U Subotici otvorena "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina"!
Uskršnja izložba, Foto: Subotica živi

tradicija

U Subotici otvorena "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina"!

U pitanju je Uskršnja izložba narodnih rukotvorina koju KUD “Bunjevka” iz Subotice organizuje po 17. put

Objavljeno:

Polako nam se bliži jedan od najlepših hrišćanskih praznika - Uskrs, a sa njim i mnogobrojne uskršnje manifestacije. Vredne domaćice širom Srbije već uveliko razmatraju šarolikost ideja za ukrašavanje uskršnjih jaja, a mi smo tu da vam zagolicamo maštu jednom prelepom Uskršnjom izložbom iz Subotice!

U pitanju je Uskršnja izložba narodnih rukotvorina koju KUD “Bunjevka” iz Subotice organizuje po 17. put. Manifestacija je već uveliko prerasla u tradiciju, a okuplja vredne slamarke koje ovim putem izlažu svoja remek dela u tehnici slame. Slamarke kažu da ovakva jaja nemaju cenu, prosto iz razloga jer sav trud, rad i ljubav koju ulažu u izradu, ne može da se naplati. Mi smo razgovarali sa slamarkom Slavicom Zvekanov, kojoj je ovo drugi put da svoja uskršnja jaja izlaže upravo na ovoj izložbi.

1 / 7 Foto: Subotica živi

“Meni lično ova izložba puno znači, pre svega jer sam samostalna slamarka i nisam član ni jednog udruženja. Radim sama i ovakvi vidovi izložbe meni daju šansu da pokažem šta ja radim, kako radim i na koji način ja slamu prezentujem u izradi, kao na primer sada u ukrašavanju jaja za Uskrs. Odaziv ljudi je fantastičan i mogu sa sigurnošću da kažem da su oduševljeni kada vide dekorisana jaja. Zaista im se sviđa. Često me pitaju, odakle mi inspiracija i interesovanje, a moj odgovor njima je da tu zapravo nema nekog interesovanja. Tu treba da postoji samo ljubav prema onome što radiš, da bi na kraju imao elana i potencijala da to iskažeš na neki način, kao što ja to radim prilikom dekoracije jaja u tehnici slame” izjavila je slamarka Slavica Zvekanov, za Subotica živi.

Uskršnja izložba narodnih rukotvorina otvorena je sinoć u Vestibilu Gradske kuće, a možete je pogledati do 1. aprila!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.