OVO VAS SIGURNO ZBUNJUJE: Vodič za kupovinu frižidera - Šta znače različite tehnologije hlađenja?
Kupovina frižidera, Foto: Promo

pravilna kupovina

OVO VAS SIGURNO ZBUNJUJE: Vodič za kupovinu frižidera - Šta znače različite tehnologije hlađenja?

Neo Frost tehnologija je slična kao i No Frost, ali je razlika u tome što se hladan vazduh distribuira ravnomerno u svim delovima frižidera

Objavljeno:

Većina nas, pri kupovini frižidera znamo šta želimo. Bilo da su to kombinovani frižideri, side by side frižideri, ugradni ili nešto potpuno drugo. Ono gde obično zastanemo jeste kada se pred nama pojave tehnologije hlađenja - koje se napretkom tehnologije pojavljuju u sve većem broju. U ovom članku, probaćemo da vam približimo neke od tehnologija hlađenja sa kojim se danas najviše susrećemo - u nadi da vam time možemo pomoći u narednoj kupovini frižidera.

Šta je No Frost tehnologija hlađenja?

No Frost tehnologija omogućava frižideru da reguliše temperaturu unutar samog frižidera, što sprečava dalji nastanak leda. funkcioniše po principu da se vlaga izvlači i kondezuje. Proces se obično kontroliše pomoću senzora i električnih sistema. Ovakav sistem omogućava da se znatno smanji potrošnja energije i da se suvišna vlaga ne skuplja na zidovima frižidera.

Šta je Neo Frost tehnologija hlađenja?

Neo Frost tehnologija je slična kao i No Frost, ali je razlika u tome što se hladan vazduh distribuira ravnomerno u svim delovima frižidera - ovaj sistem se zove Multi Flow. Multi Flow je u suštini sistem ventilacije koji radi tako što koristi posebne ventilatore, koji rade konstantno i distribuiraju hladnoću u svim delovima frižidera. Neo Frost tehnologija takođe omogućava da se unurtašnjost istovremeno hladi i greje, što znači da je temperatura unutar frižidera konstantna i ravnomerna što je važno za očuvanje sveže hrane.

Šta je samootapajuća tehnologija za frižidere?

Samootapajući frižideri koriste tehnologiju cirkulacije vazduha, ali imaju dodatnu funkcionalnost zagrevanja, koji se aktivira periodično kako bi se odmrzao nastali led.

Šta je Less Frost tehnologija hlađenja?

Less Frost tehnologija koristi sličan proces kao i samootapajući frižideri, ali se manje često zagreva frižider kako bi se uklonio led. To može smanjiti potrošnju energije u poređenju sa samootapajućim frižiderima.

Koja je najbolja tehnologija hlađenja za frižidere?

Tehnološki gledano, verovatno No Frost i Neo Frost, ali naravno sve zavisi od prostorije, namene i generalno vaših potreba. Gde kupiti?

Najprodavanije modele Gorenje, Vox, LG, Samsung frižidera, ali i sve ostale brendove možete pogledati na sajtu Lirs.rs

Linkovi:

frižidera - https://lirsshop.rs/katalog/bela-tehnika/frizideri/ Gorenje - https://lirsshop.rs/cene/gorenje-frizideri/ Vox - https://lirsshop.rs/cene/vox-frizideri/ LG - https://lirsshop.rs/cene/lg-frizideri/ Samsung - https://lirsshop.rs/cene/samsung-frizideri/ Lirs.rs - https://lirsshop.rs/

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.