NAJNOVIJA VEST IZ EPS-A OBJAVLJENA: Oglasio se DIREKTOR!
EPS, Foto: Stefan Jokić

OGLAŠAVANJE

NAJNOVIJA VEST IZ EPS-A OBJAVLJENA: Oglasio se DIREKTOR!

Tomašević je najavio da je počela remontna sezona, da su ugovoreni svi poslovi i precizirano da je od 19. marta u remontu bloka A4 u TENT A, od 2. aprila počelo remontni radovi na bloku B1, a od 15. aprila na BT radiS sistemu u RB „Kolubara“

Objavljeno: 12:45h

Vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ Miroslav Tomašević obavio je na sednici Nadzorni odbor JP EPS o stanju sistema i dobrim rezultatima u poslovanju kompanija.

- Postigli smo cilj. Zahvaljujući relativno blagoj zimi, dobroj hidrološkoj situaciji ali i spremnosti termoelektrana podigli smo sistem i sada i izvozimo električnu energiju. Samo u martu zarada od izvoza električne energije iznosi 32,5 miliona evra, a od početka godine dostigla je 49 miliona evra. Uvozom uglja dodatno smo osigurali sistem.

- Trenutno su deponije uglja pune, gotovo u Kostolcu. Ukupno na deponijama EPS-ovih termoelektrana trenutno je 1.770.000 tona uglja, što je nezabeleženo poslednjih godina – rekao je on. Tomašević je najavio da je počela remontna sezona, da su ugovoreni svi poslovi i precizirano da je od 19. marta u remontu bloka A4 u TENT A, od 2. aprila počelo remontni radovi na bloku B1, a od 15. aprila na BT radiS sistemu u RB „Kolubara“.

Struja
Strujafoto: Nebojša Mandić

- Ispunio sam ono što je bio moj zadatak, da posle mnogo problema zajedno sa timom vratim EPS u dobro stanje. I Međunarodni monetarni fond (MMF) smo na sastanku obaveštavali o svim rezultatima i planovima, kao i o tome zašto EPS nije finansijski rizik – rekao je Tomašević.

Bonus video:

01:38

POVEĆANJE CENE STRUJE I GASA! U januaru Srbiju očekuje ugovor koji će POREMETITI javne finansije: EPS postaje akcionarsko društvo!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.