SREMSKA MITROVICA među 11 gradova koji će organizovati LIGU MALIH ŠAMPIONA - kroz druženje do sportskih navika
Liga malih šampiona, Foto: tSremske novine

talenat

SREMSKA MITROVICA među 11 gradova koji će organizovati LIGU MALIH ŠAMPIONA - kroz druženje do sportskih navika

Liga malih šampiona je namenjena starijim i predškolskim grupama vrtića

Objavljeno:

Sremska Mitrovica ima veoma visok procenat najmlađih koji se bave sportom, zbog čega je prepoznata kao jedan od 11 gradova u kome će se organizovati ovo zaniljivo takmičenje za mališane.

Liga malih šampiona je novi projekat Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškoški sport i fizičko vaspitanje Srbije, koji podržava Ministarstvo sporta, a biće organizovan u 11 gradova Srbije. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici je održana konferencija za medije, jer će je ovaj grad jedan od domaćina ovog novog takmičenja. Liga malih šampiona je namenjena starijim i predškolskim grupama vrtića, a svoje veliko finale će imati na državnom takmičenju u okviru Sajma sporta u septembru u Beogradu.

“Liga malih šampiona je novi projekat našeg Saveza i Sportskog saveza Srbije, koji realizujemo zajedničkim snagama uz podršku Ministarstva sporta. Grad Sremsku Mitrovicu smo izabrali kao grad reprezentativan u oblasti sporta, gde imamo dobru saradnju sa teritorijalnim Savezom, gde već realizujemo projekat “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”. Ovo je jedan nastavak saradnje”, rekao je Goran Vještica, predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, dok Marina Đorđević, pomoćnica direktora PU “Pčelica” iz ovog grada dodaje: “Drago nam je što nastavljamo saradnju sa Sportskim savezom Srbije, sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, kao i Gradom Sremska Mitrovica i veliko nam je zadovoljstvo što smo ustanova u državi u kojoj će se realizovati ovaj pilot projekat. Ovo je važno za podsticanje bio socijalnog psiho razvoja, a važna je fizička aktivnost za pravilan rast i razvoj dece. Takmičenje i poligoni će se održavati u našim vrtićima, u našoj ustanovi tokom maja ove godine”.

SM
foto: tSremske novine

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica je već u pripremama ovog zanimljivog takmičenja: “Mališani će se takmičiti u dve discipline. Prva je štafetna trka na dvadeset hiljada centimetara, gde jednu ekipu čini pet dečaka i pet devojčica. Druga disciplina je štafetni motorički poligon sa preprekama, gde se takođe takmiči desetoro dece. Želimo da im ulepšamo dane, da im organizujemo jedno divno druženje, a rezultati takmičenja će biti u drugom planu. Pobednici svakog objekta će se susresti na gradskom takmičenju, a pobednici gradskog na državnom prvenstvu krajem septembra na Sajmu sporta u Beogradu, ali najvažnije je druženje i radost na dečjim licima”, rekla je Zorana Jakovljević, sportska stručnjakinja ovog saveza, a zamenik načelnika GU za kulturu i sport, Zoran Miščević, ocenjuje da je ovo pravi način za razvoj i širenje ideje sporta među najmlađima: “Ovo je jedno omasovljenje dece za neke zdravije navike, kulturu bavljenja sportom i sticanje nekih motoričkih navika, koje su upravo na ovom uzrastu od pet, šest i sedam godina jako značajne. Grad Sremska Mitrovica će se uključiti, a na nivou Srbije je ukjučeno deset gradova. Očekujem veliki odziv dece, biće uključena deca iz svih vrtića. Ovo je jedan zanimljiv projekat koji će privući veliku pažnju kako same dece, tako i roditelja, vaspitača i nas iz lokalne samouprave koji smatramo da je ulaganje u sport, ulaganje u kulturu, ulaganje upravo u taj uzrast, jedan ponos nacije, jedan zdrav način življenja i tako treba nastaviti”, zaključio je Miščević.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.