GRADONAČELNICA SREMSKE MITROVICE OBJAVILA: Grad konkurisao za sredstva za renoviranje požorišta!
Pozorište “Dobrica Milutinović”, Foto: Sremska Mitrovica živi

velika stvar

GRADONAČELNICA SREMSKE MITROVICE OBJAVILA: Grad konkurisao za sredstva za renoviranje požorišta!

Gledalište će dobiti veći nagib, a scena će biti niža, što će popraviti vizuru

Objavljeno:

Svetski dan pozorišta se obeležava od 1961. godine, tradicionalno 27. marta, kada se u svim teatrima sveta čita ista poruka, svake godine napisana od strane drugo svetskog pozorišnog stvaraoca. U Sremskoj Mitrovici, ovim povodom je najavljena velika stvar, a tiče se rekonstrukcije pozorišne sale Pozorišta “Dobrica Milutinović”. Ova kuća je osnovana 1944. godine i tokom decenija je menjala nazive i oblike, ali se od početka nalazila u istom prostoru zdanja srpskog doma. Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, objavila je da je Grad Sremska Mitrovica konkurisao u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu za sredstva za rekonstrukciju Pozorišta i da očekuje pozitivan ishod.

“Danas, 27. Marta obeležavamo Svetski dan pozorišta. Čestitala bih svim dramskim i pozorišnim umetnicima i našoj publici ovaj praznik. Takođe je i Dan našeg Pozorišta “Dobrica Milutinović”, a ono što je lokalna samouprava uradila kako bi poboljšala uslove u našem Pozorištu je da smo konkurisali u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, projektom koji obuhvata rekonstrukciju pozorišne sale, foajea kao i sanitarnih čvorova. Vrednost ovog projekta je 130 miliona dinara sa PDV-om. Nadamo se iskreno pozitivnom ishodu ovog konkursa, a mi smo naravno spremni da odmah krenemo u njegovu realizaciju. Pozvala bih publiku da u našem Pozorištu “Dobrica Milutinović”, uz program i prestavu obeleži Svetski i dan našeg Pozorišta”, rekla je gradonačelnica Milovanović za Sremska Mitrovica živi.

1 / 7 Foto: Sremska Mitrovica živi

A kako će ovo Pozorište izgledati nakon rekonstrukcije, ekipa Sremska Mitrovica živi pitala je ranije arhitektu Ivana Filipovića iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture u ovom gradu: “Projektni tim je obišao više pozorišnih kuća u Beogradu, stanje je analizirano i rezultati su upotrebljeni za korigovanje postojećeg stanja u našem Pozorištu. Građani se verovatno pitaju kako će izgledati enterijer. Ostaće u postojećem maniru, ali će biti upotrebljeni nezapaljivi materijali, koji su sada standard protivpožarne zaštite. Gledalište će dobiti veći nagib, a scena će biti niža, što će popraviti vizuru. Biće sanirana sva oštećena nastala kroz godine i ugrađene nove instalacije, posebno za ozvučenje i rasvetu. Biće to jedna moderna i udobna pozorišna kuća”.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.