SREMSKA MITROVICA: Ekonomska škola iz ovog grada bila domaćin republičkog takmičenja iz poslovne ekonomije

TAKMIČENJE

SREMSKA MITROVICA: Ekonomska škola iz ovog grada bila domaćin republičkog takmičenja iz poslovne ekonomije

Za prva tri mesta obezbeđene su i nagrade u čemu su srdačno pomogli Ekonomski fakultet u Beogradu, Univerzitet Singidunum, Fakultet MEF, Fakultet društvenih nauka i drugi mnogobrojni sponzori

Objavljeno:

Zahvaljući prošlogodišnjem prvom mestu učenice Nikoline Nenadović i njene mentorke Zore Beader na Republičkom takmičenju iz poslovne ekomije, Ekonomska škola “9. maj” iz Sremske Mitrovice je dobila domaćinstvo ovogodišnjeg takmičenja. Takmičenje je održano u subotu, 25. marta i ugostilo je najbolje učenike iz 23 mesta Srbije i to: Leskovac, Vršac, Bajina Bašta, Užice, tri škole iz Beograda, Šabac, Srpska Crnja, Pirot, Kruševac, Trstenik, Niš, Smederevo, Zemun, Sopot, Bor, Alibunar, Lazarevac, Obrenovac, Titel i škola domaćin - Sremska Mitrovica. Takmičenju se revijalno pridružila i JU Ekonomska škola iz Doboja, a prvo mesto je Neda Panić iz beogradske Prve ekonomske škole.

Za prva tri mesta obezbeđene su i nagrade u čemu su srdačno pomogli Ekonomski fakultet u Beogradu, Univerzitet Singidunum, Fakultet MEF, Fakultet društvenih nauka i drugi mnogobrojni sponzori, a najvažnije da su učenici i nastavnici poneli pregršt lepih uspomena iz Sremske Mitrovice, koju su imali priliku da obiđu i bliže upoznaju istoriju antičkog Sirmijuma i potonjeg razvoja naselja.

1 / 5

Takođe, ovim povodom Ekonomska škola „9.maj“ je ugostila nastavnike i učenike iz JU Ekonomske škole iz Doboja. Saradnja između ove dve, bratske, škole započeta je u septembru 2021. godine i pokazala se veoma uspešnom jer je za rezultat imala veliki broj prijateljstava među učenicima ali i među nastavnicima. Cilj saradnje je negovanje srpskog jezika, kulture, tradicije i ćiriličnog pisma koje neraskidivo spaja ove dve škole. Tokom dvodnevnog boravka škola je ugostila devet učenika i dve nastavnice. Povodom ove posete učenici i nastavnici Ekonomske škole „9.maj“ priredili su prigodan program dobrodošlice, obilazak kulturnih znamenitosti grada, obilazak škole kao i mnogobrojne aktivnosti vezane za ćirilično pismo i srpski jezik. Iz Ekonomske škole “9.maj“ ističu da su izuzetno ponosni na ovakav vid održavanja prijateljskih odnosa i sa velikim zadovoljstvom će nastaviti da održavaju ovu plodnu saradnju.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.