DINA PRAVI NARUKVICE DA BI OTIŠLA NA MATURSKU EKSKURZIJU: Otkrila nam je zašto to RADI ANONIMNO, pretužno! (FOTO)
Dinin biznis, Foto: Printscreen/Instagram/Dinine.carolije, AP Photo Charles Rex Arbogast AP, Printscreen Youtube/ twintag

veliki čovek u telu devojčice

DINA PRAVI NARUKVICE DA BI OTIŠLA NA MATURSKU EKSKURZIJU: Otkrila nam je zašto to RADI ANONIMNO, pretužno! (FOTO)

Razlog zbog je ova tinejdžerka odlučila da ostane anonimna, jeste taj što je bezbroj puta naišla na osudu i ismevanje svojih vršnjaka

Objavljeno:

U eri društvenih mreža, objava koje prikazuju samo onu lepu stranu života svakog od nas, inflacije i niskih plata, došli smo do toga da je sramota nemati. Sramota je pošteno zarađivati, nemati ajfon ili za skupocenu garderobu.

Tako je priča male Dine (14) iz Srbije, priča mnogih u Srbiji koji se suočavaju sa krupnim životnim problemima. Ono što je važno napomenuti, jeste da je ova devojčica rešila da uzme stvar u svoje ruke i pomogne svojoj majci, tako što će zahvaljujući svom rad, otići na matursku eksurziju.

Takođe, razlog zbog je ova tinejdžerka odlučila da ostane anonimna, jeste taj što je bezbroj puta naišla na osudu i ismevanje svojih vršnjaka. Dece, koja ne znaju šta znači nemati i koji ne razumeju da je to što Dina radi, zapravo za veliki respekt.

Za Dinu smo saznali nakon njene objave u jednoj od Fejsbuk grupa.

Dobar dan! Imam 14 godina i živim sa mamom i dve mlađe sestre. Mama se trudi da nam priušti sve što je u njenoj moći, ali nažalost matursku ekskurziju ne može da mi plati. Tako sam došla na ideju da probam da zaradim prodavajući ove narukvice, koje su apsolutni hit među mališanima. Vi birate model i boje, moje je da napravim. Narukvice su 200 dinara, ove deblje sa cvetićima su 250, a lančići 300 dinara. Iznenadite svoje mališane i njihove drugare (rodjendanski poklon i slicno)!

Bila bih vam zahvalna da podelite post i moj profil, a možete me zapratiti i na instagramu. Pa da moj prvi posao počne!

Na njeno iznenađenje, javio se veliki broj mama koje su baš ove narukvice poželele za svoje princeze.

Mi smo kontaktirali Dinu, ali je na sve ovo pristala pod uslovom da ostane anonimna.

Moram da pazim da ne saznaju odakle mi novac za ekskurziju, zato bih volela da ostanem anonimna. Postoji par "drugarica" koje me ismevaju zbog ovoga.

Devojčica nam je ispričala kako je došla na ideju da pokrene svoj biznis i ko joj je u tome pomogao.

Sestrica od tetke je dobila na poklon set za pravljenje narukvica, pa smo tetka i ja pokusavale da skontamo kako se prave. Kada sam naučila, pravila sam sestrama svakakve narukvice i deca iz skole su trazila da napravim i njima. Tako mi je palo na pamet da probam da prodajem i skupim parice za ekskurziju na koju inače ne bih mogla ići.

Mama u početku nije znala za to, jer nije za to da radim, kaže da je moje samo da učim, a para imamo koliko imamo...

Međutim, tetka mi je mnogo pomogla i tako sam krenula sa radom, zaključila je.

Kako je ova devojčica navela, već je dosta para skupila, tako da još uvek postoji nada da ode na matursku ekskurziju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.