HOĆE LI SE GRAĐANI SMRZAVATI U BAŠTI KAFIĆA DOK UŽIVAJU U DUVANSKOM DIMU? Evo gde PUŠENJE ipak NEĆE BITI ZABRANJENO
Zabrana pušenja, Foto: Profimedia

izmene

HOĆE LI SE GRAĐANI SMRZAVATI U BAŠTI KAFIĆA DOK UŽIVAJU U DUVANSKOM DIMU? Evo gde PUŠENJE ipak NEĆE BITI ZABRANJENO

Mišljenja Beograđana su podeljena

Objavljeno: 10:16h

Najava ministarke zdravlja Danice Grujičić da će pušenje biti zabranjeno novim predlogom zakona uznemirilo je pojedine sugrađane, a dodatnu ljutnju kod pušača probudila je činjenica da će ukoliko ovaj zakon stupi na snagu, duvanski dim biti zabranjen i na autobuskim stajalištima, dečijim igralištima i sportskim manifestacijama.

Ipak, iako predlog ovog zakona predviđa zabranu pušenja i na nekim otvorenim mestima, pojedini zatvoreni prostori biće oslobođeni zabrane.

- Samo u posebno određenim smeštajnim jedinicama u hotelu, motelu, hostelu ili drugom objektu koji obavlja delatnost u skladu s propisima kojima se uređuje turizam i ugostiteljstvo, pušenje može biti dozvoljeno, uz ispunjavanje uslova određenih Zakonom - potvrdila je za Telegraf.rs pomoćnica ministarke zdravlja Jelena Janković.

Danica Grujičić
foto: Uros Arsic

Ona je dodala da se zabrana pušenja odnosi i na elektronske cigarete, kao i da se ovom dopunom precizira član zakona kojim je pušenje zabranjeno u svakom zatvorenom radnom i javnom prostoru.

- Zabranom su obuhvaćeni i ugostiteljski objekti, bez mogućnosti da se u zatvorenom radnom prostoru odredi posebna prostorija namenjena isključivo za pušenje i u otvorenom prostoru za održavanje pozorišnih, bioskopskih i drugih vrsta predstava kome se pored u zakonu navedenih predstava dodaju i sportske - navela je ona za naš portal.

Podsetimo, ugostitelji su se prvi pobunili protiv ovog predloga navodeći da su ključni razlozi za to veliki gubitak prihoda za vreme pandemije korona virusa, kao i činjenica da pušači čine oko 70 odsto posetilaca noćnih klubova.

Mišljenja Beograđana su podeljena. Dok bi se jedni radije odrekli kafe nego cigare, drugi bi pristali na ideju da se smrzavaju u bašti kafića kako bi uživali u duvanskom dimu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.