PRIČA PORODICE VUKOSAVLJEVIĆ KOJOJ JE POTREBNA POMOĆ: Žive sa ČETVORO DECE u 20 kvadrata, a Bogdan JE BOLESTAN
Porodica Vukosavljević, Foto: Printscreen ZouTube/Hido Muratović

budimo humani

PRIČA PORODICE VUKOSAVLJEVIĆ KOJOJ JE POTREBNA POMOĆ: Žive sa ČETVORO DECE u 20 kvadrata, a Bogdan JE BOLESTAN

Kada moraju da koriste toalet, imaju kofu u kojoj se nalazi kesa i na njoj dasku za wc šolju

Objavljeno:

Članovi šestočlane porodice Vukosavljević iz Rožaja pravi su borci. Goran i Mirjana imaju sinčića koji boluje od cerebralne paralize, a do sada je imao 24 operacije. Na sve to, nemaju osnovne uslove za život.

Šest članova porodice živi u 20 kvadratnih metara. Nemaju kupatilo, kuhinju, sobu za svoju decu. Ne mogu da olakšaju život bolesnom dečaku Bogdanu, izveštava humanitarac Hido Muratović.

Kada moraju da koriste toalet, imaju kofu u kojoj se nalazi kesa i na njoj dasku za wc šolju.

Porodiva Vukosavljević
foto: Printscreen ZouTube/Hido Muratović

Najveća želja najstarije ćerke bračnog para Vukosavlejvić Andrea je da joj brat brzo ozdravi, da prohoda i bude kao sva deca. Njena druga želja je da imaju svoju kuću, sobe i kupatilo. Njna mlađa sestra Tijana, osim velike želje da im brat ozdravi ima želju da sestra i ona imaju svoju sobu, da imaju kupatilo kako se više ne bi kupali u koritu, kao i veš mašinu da njihova majka ne mora veš da pere na ruke.

Iako izmučeni nemaštinom i teškom bolešću deteta, Goran i Marina ne kriju radost zbog svega lepog što im se dešava poslednjih dana. Njihove nade u Bogdanovo izlečenje sada su mnogo veće. Nadaju se i da će uz pomoć dobrih ljudi dobiti krov nad glavom i da će, u porodičnoj toplini, Bogdan moći da se leči i raste, a njegove sestre Andrea, Anđelka i Tijana da na miru uče i pišu domaće zadatke.

Porodici Vukosavljević obezbeđen je automobil, a Goran je dobio besplatne časove vožnje. Predsednik opštine će, prema rečima humanitarca Hida Muratovića, da obezbedi plac za izgradnju nove kuće.

U toku je akcija za prikupljanje sredstava za izgradnju kuće. Svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu da se obrate Hidu Muratoviću na broj telefona 064/330 3240.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.