"SVUDA OKO NAS DELOVI TELA, ČULI SU SE JAUCI": Ispovest jednog od najmlađih HEROJA SA KOŠARA je DA SE NAJEŽIŠ!
Vojislav Vukašinović, Foto: Printscreen/Kurir TV

da se naježiš

"SVUDA OKO NAS DELOVI TELA, ČULI SU SE JAUCI": Ispovest jednog od najmlađih HEROJA SA KOŠARA je DA SE NAJEŽIŠ!

Odlikovan je Ordenom za hrabrost

Objavljeno:

Vojislav Vukašinović imao je samo 19 godina kada je u martu 1998. godine otišao na redovno odsluženje vojnog roka Vojske Jugoslavije u Kosovsku Mitrovicu i tako postao deo poslednje generacije vojnika koja je položila zakletvu na Kosovu i Metohiji.

Kao redovan vojnik najpre je upućen u borbene grupe širom pokrajine, a potom se kao pripadnik 125. motorizovane brigade, odreda "Džokeri", od 11. aprila do 17. maja, kada je i ranjen, borio na Košarama.

Heroji sa Košara
Heroji sa Košarafoto: KURIR/J.S.

Bio je jedan od najmlađih, a sa ratišta je izašao sa teškim povredama.

Upravo je Vojislav Vukašinović, redovni vojnik SRJ, odlikovan Ordenom za hrabrost bio gost jutarnjeg programa Kurir televizije.

- Spremno smo dočekali 24. mart 1999. godine, bili smo u Drenici, odnosno u fabrici municije u kojoj je bila smeštena naša borbena grupa. Devetog aprila dogodio se napad šiptarskih terorista na Veliki petak, a to nas je dočekalo u selu Batuša. Dobili smo naređenje od komandanta herojske 125. motorizovane brigade da naš odred izađe i jedanaestog aprila u 4 sata ujutru krećemo put ka Košarama - započeo je Vukašinović, pa se osvrnuo na najkobniji dan na Košarama:

01:10

GORELE SU CELE PROKLETIJE, KO JE PREŽIVEO NI PAKAO MU NEĆE TEŠKO PASTI! Heroj sa Košara naježio: Svuda delovi tela, masakr!

- Tog jedanaestog maja je bilo najviše poginulih i ranjenih vojnika u tom reonu. Tada je najviše kasetnih bombi bačeno, a po saznanjima naših i njihovih vojnih analitičara, tada je najviše zabranjenih kasetnih bombi, krstarećih raketa i običnih bombi bačeno. Jedanaestog maja su gorele cele Prokletije, ko se tamo zadesio, a preživeo, njemu ni pakao neće teško pasti. Celu noć, svuda su bili delovi tela, čuli su se jauci i vrištanje, baš je bio masakr od strane NATO agresora.

02:31

SRPSKI PILOT KOJI JE NADMUDRIO NATO: Kada sam dao tu ideju nadređenima mislili su da sam prolupao! NIKO OD PILOTA NIJE REKAO NE

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.